Vau.ge

აი რატომ არ უნდა აადუღოთ წყალი რამდენჯერმე! რეალური ფაქტები! გაიგეთ მეტი…

ალბათ ყველა ჩვენგანს ჰქონია შემთხვევა, როდესაც წყალს ვაცხელებთ, გვავიწყდება მისი გამოყენება, ვბრუნდებით მოგვიანებით და იგივე წყალს ვადუღებთ მადუღარაში. ყურადღებით გაეცანით ჩვენს სტატიას და გაიგეთ რატომ არ შეიძლება წყლის რამდენჯერმე გაცხელება.

როდესაც წყალი ცხელდება, იცვლება მისი შემადგენლობაც, სწორედ ამიტომ არის ადუღებული წყალი უფრო სასარგებლო ვიდრე ჩვეულებრივი, მაგრამ სრულიად საპირისპირო შედეგს ვიღებთ, თუ ეს პროცესი ერთზე მეტჯერ განმეორდება. ასეთი წყლის მოხმარება სერიოზულ ზიანს აყენებს თირკმელებს და ხელს უწყობს მასში ქვების გაჩენას.

განმეორებითი ადუღების დროს წყლის მავნე შემადგენლობა:

1.დარიშხანი

ამ ფაქტს ადასტურებს ჯანმრთელობის მსოფლიო ორგანიზაცია, მათი თქმით სასმელი წყალი თავის მხრივ შეიცავს გარკვეულ საფრთხეს დარიშხანის შემცველობის გამო.
დარიშხანის შემცველობას ორგანიზმი მიყავს ინტოქსიკაციამდე, რომელიც სერიოზულ კვალს ტოვებს ორგანიზმზე, ხელს უწყობს დიაბეტის, გულ-სისხლძარღვთა, ღვიძლის დაავადებების რისკის ზრდას.

2.ნიტრატები

ბუნებრივია, რომ დედამიწაზე ნიტრატებს ყველაფერი შეიცავს წყალი, მიწა ჰაერი.. მაგრამ თუ ნიტრატები საკვები დანამატის სახით გამოიყენება და ცხელდება მაღალ ტემპერატურაზე, მას საზიანო შედეგბი მოაქვს, სწორედ ასე ემართება წყალში არსებულ ნიტრატებს მრავალჯერადი გაცხელებისას. ტემპერატურა იწვევს ნიტრატების ნიტროზამინად გადაქცევას, რომლებიც კანცეროგენულ ნივთიერებებად ითვლება.
ეს ნივთიერებები ხელს უწყობს ყველანაირი კიბოს რისკის ზრდას. განსაკუთრებით კი ლეიკემიას და სკავერცხეების სიმსივნეს.

3. ფტორი

ამ თემაზე ბევრი კვლევა ჩატარდა, ფაქტი რჩება ფაქტად, რომ წყალში შემავალი ფტორი პოტენციურ საფრთხეს წარმოადგენს ჯანმრთელობისთვის.
ჰარვარდის უნივერსიტეტში ხანგრძლივი კვლევის შედეგბმა აჩვენა, რომ ფტორის შემცველობა ცუდ გავლენას ახდენს ბავშების კოგნიტურ განვითარებაზე.

გაითვალისწინეთ ეს ინფორმაცია და ნუ გამოიყენებთ ადუღებულ წყალს რამდენჯერმე!

Exit mobile version