Vau.ge

რატომ და როგორ უნდა მივიღოთ სოდიანი წყალი? ეს ორგანიზმისთვის მნიშვნელოვანია

რატომ და როგორ უნდა მივიღოთ სოდიანი წყალი? ეს ორგანიზმისთვის მნიშვნელოვანია

პროფესორი ნეუმივაკინის მტკიცებით, მრავალი დაავადების ძირითად მიზეზს მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის დარღვევა იწვევს. ეს ერთადერთი იმ მაჩვენებელთაგანია, რომელიც მთელი ცხოვრების განმავლობაში არ უნდა შეიცვალოს. ადამიანის ორგანიზმი წარმოადგენს თვითრეგულირებად, დამოუკიდებელი სისტემას, რომლის მჟავა-ტუტოვანი ბალანსი 7,4 უნდა უტოლდებოდეს. იმ შემთხვევაში, თუ ეს ბალანსი 0-დან 14-მდე მერყეობს, ასეთ სიტუაციაში, 7, როგორც პროფესორი ნეუმივაკინი განმარტავს, “მიზანშეწონილი შუალედია.”

რატომ უნდა მივიღოთ ცხელი სოდიანი წყალი?

სოდიანი წყლის მიღება ორგანიზმის გატუტოვანების ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ხალხური მიდგომაა. იგი საკმაოდ მარტივი და ეფექტური საშუალებაა ორგანიზმში მომატებული მჟავიანობის შესამცირებლად. თუმცა, ადამიანები, რომლებიც ორგანიზმის გაჯანსაღების ამ სისტემით არიან დაინტერესებულნი, უყურადღებოდ ტოვებენ ერთ ნიუანსს – მნიშვნელოვანია ცხელ წყალში გახსნილი სოდა მიიღოღ. ძირითადად, ის ადამიანები, რომელტაც სოდის გასაოცარი ძალების სწამთ, სვამენ ცივ სოდიან წყალს (ან ოთახის ტემპერატურის – დიდი განსხვავებას არ გვაძლევს), და შედეგად, კუჭთან დაკავშირებულ უამრავ პრობლემას აწყდებიან. ახსნა იმაში მდგომარეობს, რომ კუჭისთვის, სოდა საეჭვო პროდუქტს წარმოადგენს. შესაბამისად, აუცილებელია ეს სასმელი სწორედ მივიღოთ – 40 გრადუსზე ზემოთ.

მომდევნო საკვანძო მომენტს წარმოადგენს ის ფაქტი, თუ რა გზით ხვდება ორგანიზმში წყალი და როგორ მარაგდება სისხლი, უჯრედთაშორისი სითხე, ლიმფა და ა.შ. ერთი შეხედვით, ეს პროცესი კუჭიდან მიმდინარეობს, თუმცა, ეს ასე არ არის. ამის თაობაზე ბიოლოებმა, ბიოქიმიკოსებმა, მედიკოსებმაეს რა თქმა ძალიან კარგად უნდა იციან, თუმცა ამ ინფორმაციას ფართო მასებამდე ჯერ კიდევ არ მიუღწევია. როგორც დადგინდა, ძირითადი ადგილი საიდანაც სისხლს წყალი მიეწოდება – ნაწლავებია და არა კუჭი! ამის ცოდნა ისეთივე მნიშვნელოვანია, როგორც გამრავლების ტაბულის.

რა სახის ტუტოვანი გარემო უნდა არსებობდეს ადამიანის ორგანიზმში?

იმისათვის, რომ ყველა ზემოაღნიშნული მაჩვენებელი ნორმის ფარგლებში შევინარჩუნოთ, სოდიანი წყალი დღეში სამჯერ უნდა მივიღოთ. კონკრეტულად ცხელ წყალში, ანდაც რძეში გახსნილი. აიღეთ ერთი ჭიქა ცხელი წყალი (ან რძე), დაამატეთ საკვები სოდა –1/4 ჩ/კ. მიიღეთ ჭამამდე 20-30 წუთით ადრე. თუ თქვენი ორგანიზმი ახალგაზრდაა, შეგიძლიათ დღეში 2 ჭიქა მიირთვათ, თუმცა, ასაკოვანმა ადამიანებმა ეს პროცედურა დღეში 3-ჯერ მაინც უნდა გაიმეორონ.

ჭამის დროს წყლის მიღებით (რაც ხშირი შემთხვევაა) კუჭის მჟავას აწყალებთ, და შესაბამისად მის ფუნქციას – გადაამუშაოს საკვები – აქვეითებთ და ბლოკავთ. გაზავებულ მდგომარეობაში კუჭის წვენს არ შეუძლია საკვების მონელება. წყლის დალევა უშუალოდ საკვების მიღების დროს, თითქმის ყველას უმნიშვნელო წვრილმანი ჰგონია, თუმცა, მსგავსი ქმედება სერიოზულ წინაპირობას უქმნის სხვადასხვა დაავადებების განვითარებას.

გაფრთხილება: სუფთა, სასმელი წყალი უნდა მიიღოთ ჭამიდან მხოლოდ 1- 1.5 საათის შემდეგ. თუ მცენარეული საკვები მიირთვით – 2 – 2.5 საათის შემდეგ, ან კვებამდე 0.5 საათუთ ადრე.

გამოსავალი: მჟავა-ტუტოვანი მაჩვენებლის დაბალანსება სოდის დახმარებით არის შესაძლებელი. სოდა თავისთავად ძლიერი ტუტოვანი ელემენტია და მას ცხიმების დაშლის უნარი გააჩნია. ანალოგიური მეთოდი გამოიყენება ნაწლავების შემთხვევაშიც: იღებენ ცხელ სოდიან წყალს.

როგორ უნდა დავლიოთ სოდიანი წყალი სამკურნალო მიზნებისთვის? – პროფესორი ნეუმივაკინი:

თუ თქვენ ამ პროცედურას სრულფასოვნულად ჩაიტარებთ, სისხლძარღვების კედლები 70%-ით გაიწმინდება, რაც იმას ნიშნავს, რომ ინსულტი, ინფარქტი და ათეროსკლეროზი არ/ვერ დაგემართებათ!

Exit mobile version