მიირთვით ყოველდღე 3 კბილი ნიორი და გაოცდებით ორგანიზმში მომხდარი ცვლილებებით
Ექიმები გვირჩევენ ყოველდღიურად მიირთვათ 3 უმი ნივრის კბილი. ამას ასაბუთებენ.
Ნიორი უნიკალური პროდუქტია და მისი ყოველდღიური გამოყენება დადებითად მოქმედებს მთელ სხეულზე.
რა სარგებლობა მოაქვს ნივრის ყოველდღიურად მოხმარებას?
ნივრის ძალა
ნივრის კბილი ძირითადად შედგება წყლისგან (60%) და ნახშირწყლებისგან (33%). ამის მიუხედავად, ისინი სავსეა ღირებული ნუტრიენტებით, როგორიცაა:
ამინომჟავები, ალიინი, ეთერზეთი, ცხიმები, ცილა, ბოჭკოვანი, შაქარი;
ვიტამინები - A, ჯგუფი B (B1, B2, B3, B5, B6, B9 და B12), C, D, E და K;
ბევრი მინერალი, მათ შორის ქრომი, თუთია, ფტორი, გერმანიუმი, კობალტი, მაგნიუმი, ფოსფორი, მანგანუმი, სპილენძი, ნიკელი, კალიუმი, სელენი, ნატრიუმი, გოგირდი, კალციუმი და რკინა.
ნიორი ცნობილია თავისი ანტიბიოტიკული თვისებებით. ის ეფექტურად ანადგურებს სტაფილოკოკებსა და სტრეპტოკოკებს, აქვს სოკოს საწინააღმდეგო, ანტიპარაზიტული, ანტისკლეროზული და სპაზმოლიზური მოქმედება.
ყველაზე ხშირად ჩვენ ვიყენებთ ნიორს შემოდგომა-ზამთრის პერიოდში, როგორც გაციების და გრიპის ბუნებრივი საშუალება.
კიბოს საწინააღმდეგო იარაღი
ჩინელი მკვლევარების მიერ ჩატარებულმა ექსპერიმენტებმა დაადგინა, რომ ადამიანებს, რომლებიც კვირაში 2 -ჯერ მოიხმარენ უმი ნიორს, ფილტვის კიბოს 44% -ით ნაკლები რისკი აქვთ.
ამ მცენარეში ნაპოვნი ორგანული გოგირდის ნაერთებს შეუძლიათ გაანადგურონ უჯრედები გლიომაში, ტვინის სიმსივნის ფატალური ფორმა.
თავის მხრივ, 2013 წელს ჩატარებული ექსპერიმენტის შედეგებმა აჩვენა, რომ ნიორში შემავალი ნივთიერებები მნიშვნელოვნად ამცირებს პროსტატის კიბოს რისკს.
მეცნიერები ხედავენ დიდ პოტენციალს ნივრის მცენარეულ ნაერთებში, რაც გავლენას ახდენს ჩვენს ორგანიზმში ავთვისებიანი კიბოს უჯრედების ზრდის შეფერხებაზე.
საუკეთესო ანტიბიოტიკი
მე -19 საუკუნეში ლუი პასტერმა დაამტკიცა, რომ ნიორი სასიკვდილოა 20-ზე მეტი ტიპის ბაქტერიის (გრამდადებითი და გრამუარყოფითი) და სოკოების 60 სახეობის წინააღმდეგ.
თანამედროვე კვლევებმა ასევე აჩვენა, რომ ნივრის დიალილ დისულფიდი 100 -ჯერ უფრო ეფექტურია ნაწლავის ინფექციებზე პასუხისმგებელი კამპილობაქტერის წინააღმდეგ, ვიდრე ზოგიერთი პოპულარული ანტიბიოტიკი.
მთლიანი ჯანმრთელობისთვის
ბრიტანული კვლევის თანახმად, ქალები, რომლებიც ბევრ ნიორს ჭამენ, ნაკლებად განიცდიან თეძოს სახსრის ოსტეოართრიტს.
როდესაც გაანალიზდა ნივრის ცალკეული კომპონენტების მოქმედება, აღმოჩნდა, რომ ფერმენტების რაოდენობა, რომლებიც ანადგურებენ სახსრის ხრტილს, შემოიფარგლება დიალილ დისულფიდით.
გულის ჯანმრთელობისთვის
ამერიკელმა მეცნიერებმა აჩვენეს, რომ ნივრის ზეთში შემავალი დიალიტრუსულფიდი ეფექტურად იცავს გულს ოპერაციის დროს და გულის შეტევის შემდეგ.
ამ მცენარეში არსებული სხვა გოგირდის ნაერთებთან ერთად, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას გულის უკმარისობის სამკურნალოდ.
ლაბორატორიული თაგვების გამოყენებით ჩატარებულ ექსპერიმენტებში, მკვლევართა ჯგუფმა დაადგინა, რომ დიალიტრუსულფიდით დამუშავებულმა ადამიანებმა გულის შეტევის შემდეგ განიცადეს 61% -ით ნაკლები გულის დაზიანება, ვიდრე არანამკურნალევმა თაგვებმა.