Vau.ge

ჯანჯაფილის ჩაის საუკეთესო რეცეპტები – გემრიელი და ჯანსაღი !

ჯანჯაფილის ჩაის საუკეთესო რეცეპტები - გემრიელი და ჯანსაღი !

Სცადეთ ჯინჯერის  ჩაის ყველა რეცეპტი და შეარჩიეთ თქვენთვის სასურველი, რომელიც ასი პროცენტით მოგიხდებათ. რეცეპტებში არ არის განსაკუთრებით იშვიათი ინგრედიენტები, ამიტომ მისი მომზადება არ იქნება რთული.

1.ინდური ჩაი რძით და ჯანჯაფილით

ჩვენ დაგვჭირდება:

ჩვენ ვიღებთ ემალირებულ ან უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელს, ვასხამთ წყალს და ვდებთ ცეცხლზე.  ჩაი, შაქარი და ჯანჯაფილი ჩაყარეთ  წყალში. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ ერთი წუთის განმავლობაში, ისე რომ წყალმა ჩაის წყალობით მიიღოს ლამაზი ყავისფერი ფერი. დროა დაამატოთ რძე. როდესაც ნარევი ადუღდება, დაამატეთ დარიჩინი და გადმოდგით.

2. ინდური მატონიზირებელი ჯანჯაფილის ჩაი

შემადგენლობა:

ჩვენ ვასუფთავებთ ჯანჯაფილის ფესვს ფრთხილად. ჩაუშვით გახეხილი ჯანჯაფილი ადუღებულ წყალში. გამოწურეთ ლიმონის წვენი და წვრილად დაჭრილი ლიმონის კანიც დაუმატეთ. დაამატეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ 8-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ვაზავებთ ვაშლის წვენით და ვსვამთ ჩაის, როგორც თბილ ასევე ცივ ამინდში.

3. კომბინირებული  ჩაი (გაციებისთვის)

შემადგენლობა:

დაამატეთ გახეხილი ჯანჯაფილი მდუღარე წყალს (სხვათა შორის, არ არის რეკომენდებული ჯანჯაფილის დაჭრა ხის დაფაზე, რადგან ხე შთანთქავს სუნს. უმჯობესია მინის ან პლასტმასის დაფაზე გაჭრა და ლითონი გახეხეთ. ). შემდეგ დაამატეთ დაფქული შავი პილპილი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში. გამორთვამდე დაამატეთ ლიმონის წვენი და თაფლი. ჩაი უნდა დალიოთ თბილი პატარა ყლუპებით.

4. ტიბეტური ჩაი გაცივებისთვის

შემადგენლობა:

წვრილად დაჭერით ან  გახეხეთ ჯანჯაფილი, ჩაყარეთ ჭიქაში და დაასხით მდუღარე წყალი. დაამატეთ ლიმონი და დაფარეთ ჭიქა სახურავით. რაც უფრო მეტი  შეიწოვება, მით მეტ საკვებ ნივთიერებებს გამოყოფს ჯანჯაფილი. ჯანჯაფილის მძაფრი გემოს შესამსუბუქებლად შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი კამის თესლი.

5. ჯანჯაფილის სასმელი გულისრევისთვის

წვრილად დაჭრილი (ან გახეხილი) ჯანჯაფილი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დახურული სახურავით 5 წუთის განმავლობაში. გააცივეთ, დაამატეთ ლიმონის წვენი და დალიეთ.

აუცილებლად სანახავი:როგორ ვებრძოლოთ ზაფხულში იღლიების ჭარბოფლიანობას.

Exit mobile version