Vau.ge

იცოდით, რომ თაფლის ნაყენი გულს ამაგრებს? 

იცოდით, რომ თაფლის ნაყენი გულს ამაგრებს? 

ინფარქტის რისკ–ჯგუფში შედიან ის ადამიანები, რომლებიც დიდი რაოდენობით მოიხმარენ ალკოჰოლსა და თამბაქოს, ეტანებიან ქოლესტერინით მდიდარ საკვებს, ცოტას მოძრაობენ.

რისკის თვალსაზრისით ასევე მნიშვნელოვანია სტრესული ფაქტორები, არტერიული ჰიპერტენზია, ჭარბი წონა, კვების დარღვევა, მემკვიდრეობა, შრომისა და დასვენების არაჯანსაღი პირობები, ასაკი.

წარმოგიდგენთ გულისთვის სასარგებლო კვების რაციონის სიას:

ზომიერად ნებადართულია:

გულისთვის მავნებელია შემდეგი საკვები და სასმელი:

აიღეთ 500 გრ. თაფლი და 1/2 ლ. არაყი. მოათავსეთ მომინანქრებულ ჭურჭელში და დადგით საშუალო ცეცხლზე, გამუდმებით ურიეთ. 3 წთ–ში ცეცხლს დაუწიეთ (არ მისცეთ ადუღების საშუალება) და ურიეთ მანამ, სანამ ზედაპირზე თეთრი ქაფი არ
გაჩნდება. მას შემდეგ, რაც მთელი ფენა გათეთრდება, გადადგით და გააცივეთ.

აიღეთ თითო მწიკვი გვირილა, შავბალახა, ბერულა, მატიტელა და კატაბალახას დაქუცმაცებული ფესვი. ნარევი მოათავსეთ თერმოსში, დაასხით ლიტრი მდუღარე და დააყენეთ 45 წთ. შემდეგ გაწურეთ ორმაგ დოლბანდში, გააცივეთ.

შეურიეთ თაფლის, მცენარეთა ნარევი. გადაასხით კარგად დაცულ ჭურჭელში და შეინახეთ მაცივარში.

მიღების წესი:

პირველი კვირა – დღეში 2-ჯერ 1 ჩ.კ (დილით, ჭამამდე, საღამოს -2 ჩ.კ. ჭამამდე);
მეორე კვირა მიღების წესი იგივე, მაგრამ თითო ჩ.კ. მკურნალობის კურსი — 1 წელი.

აუცილებლად სანახავი:ამ ნაყენის პირში ერთხელ გამოვლებით ცუდ სუნს 1 წლით დაემშვიდობებით! – მარტივი რეცეპტი

Exit mobile version