ნიკრისის ქარი, ანუ პოდაგრა საკმაოდ გავრცელებული დაავადებაა, რომელსაც სისხლში შარდმჟავას მაღალი დონე იწვევს. ეს კი, თავის მხრივ სახსრებში ტკივილების, შეშუპების და სიწითლის გამომწვევი მიზეზი ხდება.
ამ დროს, ძალიან სასარგებლოა პაპაიას ჩაი. ეს ხილი მდიდარია “პაპაინით”– პროტეოლიზური ფერმენტით, რომელიც შარდმჟავას დაგროვებას ხელს უშლის. ასევე მწვანე პაპაია ამცირებს ანთებას, ეფექტურია ასთმასთან, ოსტეოართრიტთან და რევმატოიდულ ართრიტთან ბრძოლისას. თუ ორგანიზმში შარდმჟავას მაღალი დონე გაქვთ, ან ნიკრისის ქარი გაწუხებთ, ამ სასმელის მომზადება სცადეთ. თუ მას 2 კვირის განმავლობაში მიიღებთ, სახსრების ტკივილი შემცირდება და თავს უკეთ იგრძნობთ.
თქვენ დაგჭირდებათ:
1 მწვანე პაპაია
ქვაბი
წყალი (დაახლოებით 3 ლიტრი)
მწვანე ჩაი
როგორ მოვამზადოთ?
1. გაასუფთავეთ პაპაია და პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
2. პაპაია აადუღეთ, შემდეგ კი, დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
3. დაუმატეთ მას მწვანე ჩაის 1 ჩ/კ.
სასმელი საკმაოდ ხშირად უნდა მიიღოთ– დღეში 3–4 ჭიქა. როდესაც სიმპტომები გაქრება, მკურნალობა გააგრძელეთ და სასმელი კვირაში ერთხელ დალიეთ.