ეს სასმელი ეფექტურად ებრძვის ანგინას და კლავს ყველა ბაქტერიას ყელში !
ყელის ტკივილი იმ სიმპტომთაგან ერთ–ერთია, რომლის გამოც პაციენტი იშვიათად თუ მიმართავს კლინიკას და შემთხვევათა დიდ პროცენტში ან თვითმკურნალობას ცდილობს, ან საერთოდ არ მკურნალობს.
ერთი შეხედვით ჩვეულებრივი სიმპტომი, დისკომფორტი, რომელიც ხშირია ზამთრის ცივ დღეებში, სავსებით შესაძლებელია სხვადასხვა დაავადებაზე მიგვანიშნებდეს ან ისეთი მდგომარეობით გართულდეს როგორიცაა მწვავე ტონზილიტი;
იგი, ძირითადად, სასის ნუშურების დაზიანებით მიმდინარეობს. უფრო იშვიათად ზიანდება ხახის და ენის ნუშურები, ხორხის და გვერდითი რკალების მიდამო.
რა არის ანგინა?
სამედიცინო პრაქტიკაში ტერმინით „ანგინა“ აღნიშნავენ სასის ნუშურების დაავადებას, ხოლო როცა ზიანდება სხვა ნუშურები, ტერმინს ამატებენ ნუშურის სახელწოდებას. ამ კონკრეტულ ინტერვიუში ვისაუბრებთ უშუალოდ მწვავე ტონზილიტზე.
რით განსხვავდება ანგინა ყელის ტკივილისგან?
ჩვეულებრივი ყელის ტკივილისგან განსხვავებით, როგორც წესი, ამ პათოლოგიის დროს ტკივილი ბევრად უფრო ინტენსიურია, გაძნელებულია ყლაპვა, რასაც ემატება ზოგადი მდგომარეობის გაუარესება და სხეულის მაღალი ტემპერატურა (38–39 გრადუსამდე).
რა უნდა ვიცოდეთ გამომწვევ მიზეზებზე?
განსაკუთრებით ხშირი გამომწვევია ბაქტერიები სტაფილოკოკი და სტრეპტოკოკი (განსაკუთრებით A ჯგუფის ბეტა–ჰემოლიზური) და პნევმოკოკი. უფრო იშვიათად რომ ვირუსული და სოკოვანი ეტიოლოგიის იყოს.
Წარმოუდგენელია, მაგრამ კვლიავი და კონიაკი ერთად ძალიან ეფექტური საშუალებაა ყელის ტკივილის სამკურნალოდ! ჩვენს წინაპრებს ჰქონდათ დიდი გამოცდილება სხვადასხვა დაავადების მკურნალობაში და იცოდნენ ბევრი სასარგებლო რეცეპტი.
ეს რეცეპტი, სამწუხაროდ, ჩვენთვის არც ისე კარგად არის ცნობილი. თუმცა, ის არის უძველესი დასავლეთში და ძალიან ეფექტური ხალხური საშუალებაა ყელის ტკივილის დროს. შეუძლია განკურნება სულ რაღაც 4 საათში!
ამისთვის გვჭირდება მხოლოდ 80 გრამი კვლიავი, წყალი და ერთი ჩაის კოვზი კონიაკი!
დაფქული ნახევარი ჭიქა (80გრ) კვლიავის თესლს უნდა დაასხათ ერთი ჭიქა წყალი (200მლ) და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში. მიიღებთ სქელ და ბლანტ მასას, რომელიც გარკვეულწილად მოგაგონებთ ყავის ნალექს.
Აიღეთ საწური და კარგად გაწურეთ ეს მასა, შემდეგ კი დაუმატეთ 1/4 ჭიქა წყალი (50 მლ) და ისევ დადგით ცეცხლზე, სანამ კვლავ არ დაიწყებს ადუღებას. გადმოდგით ცეცხლიდან, ნახარშში დაასხით 1 ჩაის კოვზი კონიაკი. წამალი მზადაა. 1 ჩაის კოვზი მიიღეთ ყოველ ნახევარ საათში. 2 საათის შემდეგ ტკივილი გაქრება და ყლაპვა უფრო მარტივი გახდება.