Vau.ge

Ფრთხილად იყავით: სუპის ხარშვისას ბევრი ქაფის რეალური მიზეზი უნდა იცოდეთ ! 

Ფრთხილად იყავით: სუპის ხარშვისას ბევრი ქაფის რეალური მიზეზი უნდა იცოდეთ ! 

ჩვეულებრივ ხორცს ცივი წყლით ავსებთ და ადუღების მოლოდინში, მაშინვე ვიწყებთ ქაფის ამოღებას.  ბულიონის ზედაპირზე ქაფი სხვა არაფერია, თუ არა ცილა.

ცივ წყალში გაცხელებისას გახსნილი ცილები და მინერალური მარილები წყალში გადადის, ხოლო ხორცი მდუღარე წყალში მოთავსებისას ძირითადად თავად ხორცში რჩება.


კარგი ბულიონის მისაღებად დაიწყეთ ხორცის მომზადება ცივ წყალში ჩაყრით. ნუ იჩქარებთ კანის მოცილებას თუ  მათ აქვთ კვებითი ღირებულება და აუცილებელია ჯანსაღი ბულიონისთვის .

სხვათა შორის, ქაფი რომ არ გადმოვიდეს ხახვის თავი ჩააგდეთ - ცილა დაიხვევა და ქაფი შეწყვეტს ამოსვლას. ასევე ყურადღება უნდა მიაქციოთ, რომ ქაფი შეიძლება იყოს თეთრი  და მუქი. ასე რომ, ეს არის მუქი სისხლი სისხლი. იგი საზიანოა ჯანმრთლობისთვის და აუცილებლად უნდა მოაშოროთ ნახარშს.

რამდენიმე ხრიკი სუპის სწორად და ჯანსაღად მომზადებისთვის:

თუ შემთხვევით ბულიონს მოაყარეთ მარილი, ჩადეთ  ქვაბში მარლაში გახვეული ერთი მუჭა ბრინჯი.

უნდა გვახსოვდეს, რომ თუ ხორცი მაღალ ცეცხლზე მოიხარშება, ის უფრო გემრიელი იქნება ვიდრე ბულიონი, ხოლო თუ დაბალზე მოხარშავთ ნელა ბულიონი უფრო გემრიელი გამოვა.

ხორცის ბულიონს მარილი უნდა დაუმატოთ ხორცის მომზადებამდე ნახევარი საათით ადრე, თევზს - მომზადების დასაწყისში, სოკოს კი - მზადყოფნამდე რამდენიმე წუთით ადრე.

თუ ბულიონში ქაფი ძირამდე ჩავიდა, მას უნდა დაუმატოთ ერთი ჭიქა ცივი წყალი და მას შემდეგ, რაც ქაფი ამოვა, ამოიღეთ.

გახსოვდეთ, რომ ცივი წყლის დამატება აუარესებს ბულიონის გემოს, ხოლო მდუღარე წყალი - არა.

ბულიონის შეფერვა ხახვის ქერქის ნახარშით ასევე ზრდის მის კვებით ღირებულებას.

ხორცის ბულიონის გემო გაუმჯობესდება, თუ მას ხარშვის ბოლოს დაქუცმაცებულ ნიორს დაუმატებთ. ბევრად ჯანსაღი გახდბა.

მას შემდეგ, რაც წვნიანი მოიხარშება, უნდა ამოიღოთ დაფნის ფოთოლი.

თუ წვნიანს მოხალულ ფქვილს დაუმატებთ, ის უფრო სქელი გახდება  და C ვიტამინი არ დაიშლება.

Exit mobile version