Vau.ge

გემრიელი სამარხვო ნამცხვრები, რომლებიც უგემრიელესია და ვერ გაარჩევთ ჩვეულებრივი ნამცხვრებისგან!

გემრიელი სამარხვო ნამცხვრები, რომლებიც უგემრიელესია და ვერ გაარჩევთ ჩვეულებრივი ნამცხვრებისგან!

სამარხვო ნამცხვარი

ცომი:

კრემი:

1. დარბილებულ მარგარინს დავუმატოთ მაჭარი, მადეზი და ვანილი და კარგად
მოვურიოთ.

2. დავამატოთ ძმარში გახსნილი გოლა და ფქვილი, მოვზილოთ ნაზი
ცომი და გავყოთ 3 ნაწილად.

3. ცხიმწასმულ ტაფაზე გავაბრტყელოთ თითოეული ცალ-ცალკე და გამოვაცხოთ. სანამ ცომი ცხვება, მოვამზადოთ კრემი.

4. 2 ჩ/ჭ წყალში ჩავყაროთ 1ჩ/ჭ ფქვილი და ვურიოთ, სანამ კარგად არ გაიხსნება.

5. ცალკე ჭურჭელში ავადუღოთ 1 ლ წყალი და მიღებული მასა ჩავასხათ და განუწყვეტლივ ვურიოთ წამოდუღებამდე. გადმოვდგათ და გავაცივოთ.

6. ამ მასას დავამატოთ ათქვეფილი მარგარინი და შაქარი, ვურიოთ განუწყვეტლივ, სანამ ჰაეროვან კრემს არ მივიღებთ.

7. ფენებშუა ჩავაყოლოთ წვრილად დაჭრილი ვაშლი და მოვრთოთ ქოქოსოს ფანტელებით.

ვაშლის ღვეზელი

მასალა:

1. გახეხილ ვაშლს შეური შაქარი და ფქვილი. დავამატოთ სოდა ძმრით, ვანილი,
ქიშმიში და ავურიოთ.

2. თუნუქის ფირფიტას დაუფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და კარგად წაუსვით ზეთი.

3. მასზე მოათავსეთ მზა ცომის ნახევარი და შედგით ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე.

4. ასევე გამოაცხვეთ მეორე ფენაც.

5. შეგრილებულ, მზა ბისკვიტებს წაუსვით ვაშლის პიურე და მოაყარეთ ქიშმიში.

სამარხვო ნამცხვარი

მასალა:

მწიკვი მარილი და ვანილი, ფქვილი, რასაც შეიზელს.

1. წყალი, შაქარი, ზეთი და მურაბის წინ კარგად აურიეთ და დაამატეთ სოდა ძმარo,
მარილი და ვანილი.

2. დაამატეთ ქილი, ისე, რომ მკვრივი ცომი გამოვიდეს. ამაგუნდავეთ ფქვილმოყრილ  ფიცარზე დაგააბრტყელეთ დაახლოებით 2სმ სისქეზე.

3. მიეცით თქვენთვის სასურველი ფორმები და დაალაგეთ თუნუქის ცხიმწასმულ ფირფიტაზე.

4. შედგით ღუმელში - საშუალო ტემპერატურაზე. მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მორთეთ მურაბით.

Exit mobile version