Vau.ge

იდეალურად მომზადებული ალადები! ბევრი მცდელობის შემდეგ აღმოვაჩინე ყველაზე კარგი რეცეპტი!

იდეალურად მომზადებული ალადები ! ბევრი მცდელობის შემდეგ აღმოვაჩინე ყველაზე კარგი რეცეპტი!

ბევრი რეცეპტით მაქვს მომზადებული, მაგრამ ასეთი გემრიელი და ფაფუკი არასდროს გამოდიოდა. აღფრთოვანებული ვარ ამ რეცეპტით.

საჭირო ინგრედიენტები:

მომზადების წესი: 

1. ჩაასხით მაწონი თასში, დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და მარილი. (მაწონი ჯობია ოთახის ტემპერატურაზე იყოს, მე მაცივარში მქონდა და მაინც მშვენიერი გამოვიდა!)

2. ყველაფერი კარგად აურიეთ სათქვეფით.

3. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და სოდა (სოდა უნდა დაუმატოთ ფქვილს,)

4. შემდეგ მოურიეთ ცომი. საკმაოდ სქელია, მაგრამ არ შეგეშინდეთ - აირევა.

5.ცომი მაშინვე კარგად აურიეთ.

6. თქვენი ცომი მზადაა - ახლა შეგიძლიათ უსაფრთხოდ დადოთ 10-15 წუთის განმავლობაში. თუ მაწონი მაცივრიდან გამოიღეთ მაშინ 20-25 წუთი უნდა გააჩეროთ.

7. ამ დროის განმავლობაში დაიწყება სოდის რეაქცია მაწვნის მჟავასთან,ამოვა ბუშტები. ცომი ოდნავ ამოვა და მისი სტრუქტურა შეიცვლება. .

8. შემდეგ ჩართეთ გაზქურა, დადგით ტაფა. სველი ტაფა დავდე - დაველოდე გაშრობას - ეს ნიშნავს, რომ თბება, ზეთი დავასხი.

9. როცა შეამჩნევთ რომ ტაფა გახურდა და ზეთსაც დაუმატებთ, აიღებთ კოვზს და იწყებთ ცომის ამოღებას. კოვზის ერთი მხარით ცომი თასის კედელთან მიიტანეთ.

10. შემდეგ ისევე ფრთხილად გადაიტანეთ ცომი ტაფაში.  და შენ გეშორები. ნაზი მოძრაობით გადაიტანეთ ტაფაზე, მოამრგვალეთ, ზედმეტად გაშლილი ცომი შეგიძლიათ მოაცილოთ.

რეცეპტი 2

Exit mobile version