Vau.ge

მე ვარ 65 წლის და ამ მცენარემ დამიბრუნა მხედველობა, გამიწმინდა ღვიძლი და გამიძლიერა იმუნური სისტემა! ეს არის ზუსტად ის, რაც ყველას გვჭირდება!

მე ვარ 65 წლის და ამ მცენარემ დამიბრუნა მხედველობა, გამიწმინდა ღვიძლი და გამიძლიერა იმუნური სისტემა! ეს არის ზუსტად ის, რაც ყველას გვჭირდება!

ყავის მოყვარულებიც კი უნდა დაეთანხმონ, რომ  ცხელი ჩაით დღის  დაწყება შესანიშნავია! ადამიანების უმეტესობა მიდრეკილია მწვანე ჩაის არჩევისკენ, რაც მშვენიერი ვარიანტია, მაგრამ ჩვენ გვინდა შემოგთავაზოთ სხვა ჯანსაღი სასმელი – ჯანჯაფილის ჩაი.

ჯანჯაფილის ჩაი ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა, კერძოდ:

აძლიერებს იმუნურ სისტემას

ჯანჯაფილში შემავალ აქტიურ ნაერთს, რომელსაც ჯინჯეროლი ეწოდება, აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები.

გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ასევე ასტიმულირებს ორგანიზმის უნარს, თავიდან აიცილოს ინფექციები, ამიტომ ის ფანტასტიკური საშუალებაა გრიპის და გაციების დროს.

მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო საშუალება

ჯანჯაფილის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთები ხელს უშლის მრავალ დაავადებას და ამშვიდებს სახსრებისა და კუნთების ტკივილს.

გარდა ამისა, ქრონიკული ანთება ასოცირდება დიაბეტთან, აუტოიმუნურ დაავადებებთან, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან, ართრიტთან, ფილტვის დაავადებასთან და ალცჰეიმერის დაავადებასთან.

Ginger tea and ginger root on a wooden background

აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას

ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება გააუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, რადგან ის ხელს უშლის ანთებას, აპოპტოზს და ოქსიდაციურ სტრესს.

ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას

ეს შესნიშნავი  ფესვი ხელს უწყობს სისხლის სწორ ნაკადს, რადგან ის ებრძვის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს,  როგორიცაა მაღალი ქოლესტერინი ან მაღალი წნევა. ამიტომ ჯანჯაფილი ეფექტურია ინფარქტისა და ინსულტის თავიდან ასაცილებლად.

აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას

ჯანჯაფილი აძლიერებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ამრიგად, მისი გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ყაბზობა, გულისრევა, კრუნჩხვები, დიარეა და ღებინება.

აქვს კიბოს საწინააღმდეგო თვისებები

ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო, ჯანჯაფილი წარმოუდგენლად ეფექტურია კიბოს წინააღმდეგ ბრძოლაში, რადგან აფერხებს მის განვითარებას და კიბოს უჯრედების მეტასტაზებს. მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა დაამტკიცა, რომ ჯანჯაფილი ეფექტურია კანის, ღვიძლის, შარდის ბუშტის, მკერდის, ფილტვის, პროსტატის, ლიმფომის, პანკრეასის და კოლორექტალური კიბოს პროფილაქტიკაში. ამიტომ, ძალიან სასარგებლო იქნება, თუ ამ ჩაის რეგულარულად მიირთმევთ.

ჩაის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

როგორ გავაკეთოთ:

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაამატეთ ჯანჯაფილი, მაგრამ შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაის ჭიქაში ჩაასხით. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით. ისიამოვნეთ!

 

Exit mobile version