არ არსებობს სააფთიაქო წამალი რომელიც ამ უნიკალურ საშუალებას გაუწევს კონკურენციას! წმენდს თირკმელებს, ღვიძლს და მნიშვნელოვნად ამცირებს ინსულტის რისკს!
ქინძი ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური დეტოქსიკატორია მძიმე მეტალებისა და სხვა ტოქსიკური დამაბინძურებლებისთვის. ქინძის გამოყენებით ეხმარებით სხეულს დამაბინძურებლების ორგანიზმიდან განდევნაში, ეხმარებით სხეულს ბუნებრივი გაწმენდაში.
ქინძის სხვა უპირატესობები: ქინძი მდიდარია ზეთებით, რომლებიც მოქმედებენ საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე მადის სტიმულირებისა და გაღიზიანების დასაწყნარებლად. ქინძი ასევე მდიდარია ვიტამინებით, განსაკუთრებით A და K ვიტამინებით, მაგრამ ასევე შეიცავს საკმარისი რაოდენობით B, C და E ვიტამინებს.
ქინძის ნაყოფს შეუძლია სუნთქვის სისტემის ლორწოს გამოდევნა, დედის რძის გამომუშავების სტიმულირება, ღვიძლის უკმარისობის შემსუბუქება და სხეულის მავნე ნივთიერებების დეტოქსიკაცია, როგორიცაა ლითონები, ბაქტერიები, LDL ქოლესტერინი და ა.შ. ამრიგად, ქინძს აქვს შემდეგი თვისებები:
ქინძი გამოიყენება საჭმლის მონელებისთვის. ქინძი გამოიყენება როგორც ანტიბაქტერიული საშუალება. ქინძი ეხმარება მადის აღდგენას. ეხმარება საშარდე გზების ინფექციებს. ქინძი აუმჯობესებს სუნთქვას. ქინძი-რომელიც მომზადებულია როგორც ჩაი, ხელს უწყობს თავის ტკივილს, განსაკუთრებით გაციებით ან გრიპით გამოწვეულ თავის ტკივილს. ზეთს აქვს არომატული თვისებები, ამიტომ მას იყენებენ ლოსიონებში, სუნამოებსა და კრემებში.
მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, რის გამოც მას იყენებენ სახსრების ტკივილისა და რევმატიზმის საწინააღმდეგო კრემებში. ეფექტურია მენსტრუალური პრობლემების დროს. და ბოლოს, ქინძი, თავის მხრივ, დადასტურებული ანტისეპტიკური, სოკოს საწინააღმდეგო და ანთების საწინააღმდეგო საშუალებაა.
ამ მცენარის სანელებელს უძველესი დროიდან იყენებენ ხალხურ მედიცინაში გულისრევის, კოლიკის, სოკოვანი ინფექციის, საჭმლის მონელების პროცესთა დარღვევების და ტკივილის საწინააღმდეგოდ.
მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ქინძი 12 სახეობის ბაქტერიის ზრდას აჩერებს, მათ შორისაა E. coli, სალმონელა და რეზისტენტული (გამძლე) სტაფილოკოკი. ლაბორატორიულ ტესტებში გამოიყენებოდა ქინძის ზეთის 1,6 %-იანი (ზოგჯერ უფრო დაბალი კონცენტრაციის) ხსნარი.
როგორც გაირკვა, ქინძის ზეთის ასეთი დაბალი კონცენტრაციაც კი აზიანებს ბაქტერიების მემბრანას, აფერხებს ბაქტერიულ ორგანიზმში მიმდინარე ბევრ, მათ შორის სუნთქვის პროცესს, შედეგად ბაქტერია კვდება.