Vau.ge

მიხაკის გამოყენების ალტერნატიული გზები! უებარია ღვიძლისა და საჭმლის მომნელებელი სისტემის სწორი ფუნქციონირებისთვის!

მიხაკის გამოყენების ალტერნატიული გზები! უებარია ღვიძლისა და საჭმლის მომნელებელი სისტემის სწორი ფუნქციონირებისთვის!

მიხაკი შეიცავს: ორგანულ მჟავებს-ძმარმჟავას, ლიმონმჟავას, რძის მჟავას და ვაშლის მჟავას; ამინომჟავებს-ალანინს, არგინინს, გლუტამინის მჟავას, გლიცინს, ჰისტიდინს, იზოლეიცინს, ლიზინს, სერინს, ვალინს, ტრეონინს და ა.შ; ფლავანოიდებს- ეუგენინს, კაემპფეროლს, ეუგენიტინს, რამნეტინს; ტრიტერფენოიდებს - სტიგმასტერლსა და კამპესტეროლს.

ასევე შეიცავს: ეუგენოლს, აცეტილ ეუგენოლს, ბეტა-კარიფილენს, ბეტა-კაროტინს, ვანილს, ტანინებს, ეუგენითინს და ა.შ

100 გრამი მიხაკის თესლი შეიცავს 47 კილoკალორიას.

ვიტამინები: A, D, E, K, C, B1, B2 ,B3, B5 ,B6, B12

მიკრო ელემენტები: მანგანუმი, რკინა , სპილენძი, სელენი, თუთია.

მაკრო ელემენტები: კალციუმი, ნატრიუმი, კალიუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი, ქლორი

ეს სანელებელი დიდი ხანია გამოიყენება ტრადიციული მედიცინის რეცეპტებში, გარკვეული დაავადებების პროფილაქტიკისა და მკურნალობისთვისაც კი.

მიხაკს გააჩნია შემდეგი თვისებები:

1. ბაქტერიციდული.

2. სოკოს საწინააღმდეგო.

3. ტკივილგამაყუჩებელი.

4. სპაზმოლიზური.

5. ჭრილობის შეხორცებს.

6. მეტეორიზმი.

7.ანტიკანცეროგენული

8. ანტიჰელმინთიური.

მიხაკი შეიცავს მანგანუმს. მანგანუმი ასტიმულირებს მომნელებელი ფერმეტების პეპდიტების წარმოქმნას, რომლების მონაწილეობენ ნაწლავში ცილების გაწოვაში - ჰიდროლოზში. ასევე მანგანუმი ასტიმულირებს ცხიმების მეტაბოლიზმს და ამცირებს ნერვულ გაღიზიანებას.

მიხაკი აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას. იგი ასტიმულირებს სისხლის თეთრი უჯრედების-ლეიკოციტების წარმოქმნას. ლეიკოციტები აქტიური ფაგოციტებია, რომლებიც ებრძვიან ორგანიზმში შეჭრილ ბაქტერიებსა და ვირუსებს

მიხაკის თესლი შეიცავს ნივთიეება ეუგენოლს. ეუგენოლი ასტიმულირებს ტკივილის რეცეპტორებს და აყუჩებს ტკივილს. ეუგენოლი ასევე ასრულებს ინსულინის როლს და ამცირებს სისხლში გლუკოზის შეცველობას.

მიხაკი შეიცავს დიდი რაოდენობით A ვიტამინს და ბეტა-კაროტინს. ეს ორი ნივთიერება სძენს მას ანტიოქსიდანტურ თვისებებს.

მიხაკის სასარგებლო თვისებები

მიხაკის ჭამის დროს სტიმულირდება საჭმლის მომნელებელი წვენების წარმოება, რაც სასარგებლოა დაბალი მჟავიანობის, მადის დაქვეითების, გასტრიტის დროს.

ამ სანელებელს შეუძლია კბილის ტკივილსგან გათავისუფლება, აქვს სასარგებლო გავლენა ღრძილებზე და გამოიყენება გინგივიტისა და პაროდონტიტის დროს. მიხაკი, ასევე, აქრობს უსიამოვნო სუნს პირიდან.

მიხაკი, მასში შემავალი ევგენოლის გამო, ეფექტურად ებრძვის კიბოს უჯრედების ზრდას.

მიხაკის ზეთს, რომელსაც არომათერაპიაში იყენებენ, აქვს შესანიშნავი თვისებები.

მშვენიერი რეცეპტი გულის ჯანმრთელობისთვის არის გლინტვეინი, რომელსაც ამზადებენ მიხაკით. გლინტვეინის მრავალი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ ყველაზე ხშირად იყენებენ მიხაკს და დარიჩინს. აიღეთ 0,5 ლიტრი მაღალი ხარისხის წითელი ღვინო, ჩაყარეთ 5 ცალი მიხაკი და დარიჩინი გემოვნებით. მჭიდროდ დახურეთ საცობი და დატოვეთ ბნელ ადგილას 3 კვირის განმავლობაში. მიიღეთ 1 ჩაის კოვზი ჩაისთან ერთად 1-3-ჯერ დღეში.

საჭმლის მონელების სტიმულირების მიზნით, 1-2 კბილი კვირტი 1 ჩაის კოვზ თაფლთან ერთად კარგად დაღეჭეთ ჭამამდე 15 წუთით ადრე.

თქვენი ორგანიზმი გაიწმინდება პარაზიტებისგან, თუ დღეში 2-ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე დაღეჭავთ რამდენიმე გამხმარ მიხაკს.

Exit mobile version