იცოდით, რომ გაღვივებულ ხორბალს შეუძლია გაწმინდოს ნაწლავებში წარმოქმნილი წებოვანა და დაიცვას საშინელი დაავადებისგან?!
გაღივებული ხორბალი სიახლე არ არის, არც სამეცნიერო აღმოჩენაა, იგი ძველად გამოიყენებოდა, ხალხს დაუგროვდა დიდი გამოცდილება მისი გამოყენებისა და სამკურნალო თვისებების შესახებ.
გაღივებულ ხორბლის მარცვალში არის ფერმენტები და სხვა ღირებული ნივთიერებები. ხორბლის მარცვლის გამოყენებით ჩვენ ვიღებთ ბუნების ყველაზე მნიშვნელოვან საკვებს.
20 წლის განმავლობაში ჩატარებული დიდი ექსპერიმენტული სამუშაოები სრულად ადასტურებს ხორბლის ნერგების, ამ ბუნებრივი ელექსირის მასტიმულირებელ ეფექტურობას ადამიანის სხეულის განვითარების კოორდინაციაზე ნებისმიერ ასაკში, მეტაბოლიზმისა და ნერვული სისტემის ორგანიზებაზე.
მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ხორბლის მარცვალი შესანიშნავი გამწმენდია. მას შეუძლიათ გაწმინდოს ნაწლავებში წარმოქმნილი წებოვანა და დაიცვას საშინელი დაავადებისგან. აქ მოცემულია დასკვნა ხორბლის მარცვლის სრგებლიანობის შესახებ.
ხორბლის ღეროები: ასტაბილურებს სხეულის სასიცოცხლო ფუნქციებს ნებისმიერ ასაკში. შლის ავთვისებიანი და კეთილთვისებიანი სიმსივნეების სხვადასხვა ნეოპლაზმებს, პოლიპებს, ფიბრომებს. ამდიდრებს სისხლს ჟანგბადით. ზრდის სხეულის გამძლეობას ჟანგბადის უკმარისობის მიმართ.
იგი ორგანიზმიდან გამოდევნის უჯრედების, შხამების, ჭარბი ქოლესტერინის და სხვა მავნე ნივთიერებების ნარჩენ პროდუქტებს. აუმჯობესებს იმუნიტეტს. აღადგენს მხედველობას. აშუშებს ჭრილობებს. აჯანსაღებს თმას. აძლიერებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას.
ყველა მარცვლის ღერო სასარგებლოა, მაგრამ უმჯობესია მიიღოთ ხორბალი, რომელსაც მკურნალობისა და პროფილაქტიკისთვის ყველაზე სასარგებლო ნივთიერებები აქვს და მოსახარშად მოსახერხებელია.
ქვემოთ მოცემულია ხორბლის მარცვლების გაღივების 2 გზა:
მეთოდი 1.
- გაღივების მიზნით აიღეთ 80-100 გრ ხორბალი,
- გარეცხეთ გამდინარე წყალში 2-3-ჯერ.
- გაანაწილეთ თეფშზე
- და მოასხით წყალი,
- ისე რომ მარცვლები ოდნავ დაფაროთ.
- გადააფარეთ ბინტი.
- 24-30 საათის შემდეგ, ხორბალზე გამოჩნდება თეთრი ღეროები.
- მას შემდეგ, რაც ღეროღები გახდება 2-3 მილიმეტრიანი, ხორბალი კვლავ უნდა გაირეცხოს.
ეს არის გაღივებული ხორბალი. მოსახერხებელი გამოყენებისათვის უნდა გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ყავის საფქვავში. ასეთ გაღივებულ ხორბალს ღეჭავენ, 1 ჩ.კ კოვზს 1 წუთის განმავლობაში. ვისაც ამ ფორმით მიღება უჭირს, შეუძლია წყალთან ერთად დააბლენდოს და დალიოს წვენის სახით.
მეთოდი 2.
- საღამოს დაყარეთ ჯამზე 2 ს.კ. ხორბალი
- და დატოვეთ მთელი ღამე.
- დილით, დაასხით წყალი,
- გარეცხეთ მარცვლეული,
- კვლავ გადაწურეთ წყალი
- და დააყენეთ ქილა თავდაყირა.
- რამდენიმე საათში თესლი ამოიჭრება,
- ისევ უნდა გაირეცხოს და ყველაფერი მზად არის.
გაღივებული ხორბალი შეგიძლიათ შეურიოეთ ფაფებს და სხვა საკვებს. საუკეთესო შედეგისთვის სასურველია მისი უზმოზე მიღება.
გაღივებული ხორბლის მიღება არ ღირს რძის პროდუქტებთან, რადგან ამან შეიძლება ძლიერი შებერილობა გამოიწვიოს.