ჭარხალი უძველესი საჭმელია, რომელიც იზრდება აზიაში, ევროპასა და ჩრდილოეთ აფრიკაში. ის საკმაოდ მარგებელია.
უპირატესობები:
ჭარხალი არაჩვეულებრივია დეტოქსიფიკაციისთვის. მასში შემავალი „დიეტური ბოჭკო“, რომელიც შეიცავს პექტინურ პოლისაქარიდებს, ეფექტურია საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის გასათავისუფლებლად.
ჭარხლის წვენი ღვიძლისა და მსხვილი ნაწლავის გასაწმენდად.
ინგრედიენტები
კომბოსტოს 6 ფურცელი
3 სტაფილო( გახეხილი და გარეცხილი)
2 წითელი ვაშლი (დაჭრილი და გარეცხილი)
1 ჭარხალი ( გახეხილი და გარეცხილი)
½ გაწმენდილი ლიმონი
½ 2.5 სმ-ის კოჭას ფესვი
მომზადება:
1) აავსეთ ბლენდერი 1-2 ჭიქა წყლით.
2) ზემოთ მოცემული ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში მოათავსეთ და დააბლენდერეთ.
3) გადაწურეთ ქაფქირით. შემდეგ აურიეთ კოვზით.
4) დაამატეთ ყინული, რათა ცივი იყოს.
5) შეინახეთ გამჭვირვალე ქილაში.