Vau.ge

ხაჭოს “ბუთხუზების” უგემრიელესი რეცეპტი – მარტივი დესერტი

“ბუთხუზების” მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტებია:

  • ხაჭო – 500 გ
  • არაჟანი – 400 გ
  • კვერცხის გული – 6 ცალი
  • შაქარი – 2,5 ჭიქა
  • ფქვილი – 5-6 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი – 1 შეკვრა
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
მომზადების ინსტრუქცია ასეთია:
არაჟანი აურიეთ შაქართან და ხაჭოსთან, შემდეგ კი მიღებულ მასას სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხის გულები. შემდეგ დაამატეთ ვანილი, მარილი გამაფხვიერებელი და ფქვილი. შემდეგ მოზილეთ ცომი და 1 საათის განმავლობაში გააჩერეთ მაცივარში.

გაციებული ცომით გააკეთეთ ერთნაირი ბურთულები, შემდეგ 150 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში შედეთ ნამცხვარი გამოსაცხობად. აცხვეთ 20 წუთი დაბრაწვამდე. შემდეგ გამოიღეთ და მიირთვით გემრიელად გაგრილების შემდეგ.

Facebook კომენტარები
Exit mobile version