Vau.ge

მოამზადეთ ჯანმრთელობის ელექსირი თაფლის, ლიმონისა და კოჭას დახმარებით

მოამზადეთ ჯანმრთელობის ელექსირი თაფლის, ლიმონისა და კოჭას დახმარებით

Თითოეული ეს პროდუქტი თავისთავად ვიტამინების საწყობია და სწორი კომბინაციით იქცევა სამკურნალო ელექსირად, რომელსაც შეუძლია მრავალი წლის განმავლობაში სილამაზე და ჯანმრთელობა მოგვცეს. რეცეპტს ჩვენთვის ვინახავთ, გამოვიყენებთ და ვიქნებით ჯანმრთელები!

ჯანმრთელობის ელექსირი ჯანჯაფილის, თაფლისა და ლიმონისგან

აიღეთ კოჭას ფესვი, წონა დაახლოებით 300-350 გრამი. გააცალეთ კანი და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. არ გადაწუროთ წვენი!

გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში (ან გახეხეთ ბლენდერში) ერთი ლიმონი კანიანად, მას შემდეგ, რაც თესლს მოაცილებთ მას.

გახეხილი კოჭა შეურიეთ დაჭრილ ლიმონს და დაუმატეთ თაფლი - 200-250 გრ.

ჯადოსნური ელექსირი მზად არის. ვათავსებთ მინის ქილაში, მჭიდროდ ვხურავთ სახურავს და ვდებთ მაცივარში. ვიღებთ დღეში 3-ჯერ, ერთ ჩაის კოვზს ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე, სანამ ნარევი არ დასრულდება. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ნარევი მწვანე ჩაის (1 ჩაის კოვზი თითო ულუფაზე).

ეს Პროდუქტი შესანიშნავად არგულირებს  ქოლესტერინის დონეს, ხელს უწყობს ტოქსინების აღმოფხვრას, იცავს გრიპისგან, ზრდის იმუნიტეტს და აქვს შესანიშნავი დაბერების საწინააღმდეგო მოქმედება.

ნარევი საკმაოდ მძაფრი გემო აქვს, მაგრამ ეს არაფერს აკლებს მის სამკურნალო თვისებებს. წვის გემო ხელს უწყობს მადის დაქვეითებას, ამიტომ ელექსირის მიღებით, შესაძლებელია, რომ დაკარგოთ  ჭარბი წონა. მაგრამ გახსოვდეთ, ჯანჯაფილი სიფრთხილით უნდა იქნას გამოყენებული კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების მქონე ადამიანებისთვის, განსაკუთრებით დაავადების მწვავე გამოვლინებებში.

კოჭა გამოიყენება გაციების, გრიპის, ხველების, ბრონქიტის, ასთმის, ალერგიის, საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის დარღვევების, მოწამვლის სამკურნალოდ, სხეულიდან ტოქსიკური ნივთიერებების მოსაშორებლად, კანის გამონაყარისთვის, იმუნური სისტემის აღსადგენად, სისხლძარღვების გასამაგრებლად და სისხლის მიმოქცევის გასაუმჯობესებლად. მიიღეთ კოჭა მომატებული წნევის დროს.

ჯანჯაფილი ლიმნით და თაფლით შეგიძლიათ გამოიყენოთ ორგანიზმში მეტაბოლიზმის გასაუმჯობესებლად, მისი დახმარებით მკურნალობენ ანთებას, სახსრების ტკივილს. ზემოხსენებული პროდუქტები საკმაოდ ღირებულია ჯანმრთელობისთვის, კომპონენტები, რომლებიც ქმნიან მათ შემადგენლობას, აუმჯობესებს გულის, ნაღვლის ბუშტის, ღვიძლისა და თირკმელების მუშაობას

Exit mobile version