ზამთრის სეზონზე განსაკუთრებით აქტუალურია ჩირი მასში არსებული ვიტამინების გამო - Როგორ ავირჩიოთ ნატურალური ჩირი? გასწავლით სწორ მეთოდს!
Ნამდვილი ჩირი არის ის, რომელიც დაუმუშავებელია და შრება სუფთა ჰაერზე!
სწორი გაშრობის ორი ტიპი არსებობს:
Მზეზე - ნაყოფი უფრო სწრაფად შრება, მაგრამ ამავე დროს ის მკვრივდება და იშლება.
ჩრდილში - უფრო ჭიანურდება გამოშრობის პროცესი , მაგრამ შედეგი უკეთესია. ხელს უწყობს მაქსიმალური სასარგებლო თვისებების შენარჩუნებას.
ხილი, რომელიც ბუნებრივად გამხმარია, აუცილებლად უნდა გამუქდეს და მოჭკნეს. მიუხედავად იმისა რომ შესაძლოა ვიზუალურად არაესთეტიურად მოგეჩვენოთ ძალიან ჯანსაღი, სასაგრებლო და გემრიელია!
გარგარის ჩირი
მაგალითად, ნამდვილი გარგარის არის ყავისფერი და უხეში. უკეთესია, რა თქმა უნდა, გარგარის ყიდვა და სახლის დამზადება მაგრამ თუ ვერ ახერხებთ, შეეცადეთ ყიდვისას სწორად აარჩიოთ.
შავი ქლიავის ჩირი
სწორად მომზადებული ქლიავის ჩირი აბსოლუტურად მქრქალია და ყოველთვის მჟავე გემო აქვს. დასველებისას ქლიავის დასველებული ნაწილები თეთრდება. ეს ქლიავის ბუნებრიობის ნიშანია.
ფინიკის ჩირი
Ფინიკი უნდა იყიდოთ შაქრის სიროფის გარეშე - ან ძლიერ გამომშრალი (და შემდეგ გაჟღენთილი), ან კასპირანის ჯიშები, რომლებიც იყიდება 500გრ-იან პატარა შეფუთვაში. და არ შეიცავს სიროფს.
ქიშმიში
Ნამდვილი ქიშმიში შეიძლება იყოს ორი სახის: თუ შავი ყურძნისგანაა, მაშინ ქიშმიში იქნება შავი ლურჯი ყვავილით, თუ ყურძენი თეთრია, მაშინ წითელი-ყავისფერი ქიშმიში.
ქიშმიში არასოდეს არ უნდა იყოს თეთრი და ყვითელი. ყველაზე სასარგებლო - ფურცლებით - ინარჩუნებენ ნაყოფის მთლიანობას, რაც ნიშნავს - მაქსიმუმ ვიტამინებს!
ლეღვის ჩირი
Ლეღვის ჩირს შეიძლება ჰქონდეს მხოლოდ ღია კრემისფერი ელფერი, ეს ნორმალურია მსუბუქი ჯიშებისთვის. არა უშავს, თუ მასზე თეთრი ყვავილია (ეს არის ნატურალური ხილის გლუკოზა, რომელიც გამოვიდა).
ერთი ნიშანი, რომელიც საერთოა ყველა ჩირისთვის - თუ მათ მუჭით მოუჭერთ ისინი არ უნდა მიეკრას ერთმანეთს, არამედ დარჩეს მშრალი და საკმარისად ხისტი.
კიდევ ერთი - ზოგიერთ ხილში შესაძლოა მწერები შეგხვდეთ! თუ ეს არ არის თქვენს მიერ შეძენილი ჩირის მოცულობის 10%-ზე მეტი, მაშინ ნორმაა და ბუნებრიობის ნიშანი.