დაგჭირდებათ:
• 1 ლ. წყალი
• 0,5 ჭიქა შაქარი
• 70 მლ. ძმარი
• 2 ჩ. კ მარილი
მომზადება:
1. გადაანაწილეთ გარეცხილი ბოსტნეული ქილებში, მაოსხით მას მდუღარე წყალი და დაფარეთ თავსახურით. აცადეთ გაგრილდეს, შემდეგ გადაწურეთ წყალი ქვაბში, აადუღეთ ისევ და ისევ მოასხით ბოსტნეულს. დაფარეთ სტერილიზებული თავსახურით.
2. როცა გაგრილდება წყალი, გადაწურეთ, გახსენით მასში მარილი და შაქარი, აადუღეთ მარინადი, ჩაასხით 9%-იანი ძმარი მასში. მოასხით მარინადი ბოსტნეულს და მოხუფეთ ქილა სტერილიზებული ქილით.