პროდუქტები რომლებიც ყოველდღიურად ანადგურებს კბილებს -გამოსავალს ამ სტატიაში იხილავთ !
ყველა გაზიანი სასმელი შეიცავს ლიმონმჟავას, რომლებიც ანადგურებენ მინანქარს. უცხიმო რძე უკეთესია, ვიდრე გაზიანი სასმელები, რომლებიც შეიცავს უამრავ შაქარს, მჟავებს და დანამატებს.
კარამელს უნდა ვუწოდოთ კბილის გამანადგურებელი. ის სავსეა შაქრით, მაგრამ ყველაზე ცუდი მისი მყარი სტრუქტურაა, რაც მინანქარს ანადგურებს.
კარამელის ღეჭვით, ჩვენ ადვილად შეგვიძლია კბილის დაზიანება და გატეხვა, რაც, თავის მხრივ, სერიოზულ პრობლემებს გამოიწვევს.
თუ გსურთ რაიმე ტკბილის ხრაშუნი, აირჩიეთ ხილი, როგორიცაა ვაშლი და მსხალი. ისინი მადისაღმძვრელად ხრაშუნა, წვნიანი და ტკბილია, კარგია კბილებისა და ღრძილებისთვის.
საღეჭ კანფეტებს აქვს წებოვანი ეფექტი, ისინი ადვილად გაიჭედება კბილებს შორის. წებოვანი ნარჩენები მშვენიერი ჰაბიტატია ბაქტერიებისთვის, მხოლოდ კბილის ჯაგრისით თუ მოიცილებთ.
თუ ნამდვილად გსურთ რაიმე ტკბილი, აირჩიეთ რბილი ხილი, როგორიცაა ბანანი და მოცვი. უბრალოდ გახსოვდეთ კბილების გახეხვა ჭამის შემდეგ, ეს არის ძალიან პიგმენტირებული ხილი!
ერთი შეხედვით ჩირი ჯანსაღი პროდუქტია, მაგრამ ჩირის უმეტესობა შაქრით არის გაჯერებული. კიდევ უფრო უარესი, ისინი წებოვანია.
ალტერნატივა: ახალი ხილი
ახალი ხილი დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ შაქრის გადამეტება და გამხმარი ხილის სიმკვრივე.
დიახ, ციტრუსებში შემავალი ვიტამინები საოცრად კარგია ჯანმრთელობისთვის - მაგრამ არა კბილებისთვის. ლიმონი, გრეიფრუტი და სხვა ციტრუსები ძალიან მჟავეა. ამ მჟავებს შეუძლიათ სწრაფად გაანადგურონ მინანქარი.
ფორთოხლის წვენი ციტრუსებიდან ყველაზე ნაკლებად მჟავეა და D ვიტამინით და კალციუმით გაჯერებული.
ლიმონმჟავას მსგავსად, ძმარი (გამოიყენება მომზადების პროცესში) ასუფთავებს მინანქარს. მწნილის ჭამა კბილებს საგრძნობლად აშავებს.
შეზღუდეთ მიღება და გაზარდეთ წყლის რაოდენობა. მწნილი ბოსტნეული საკვები ნივთიერებების კარგი არაკალორიული წყაროა. ბევრი წყალი უნდა დალიოთ სიმჟავის მოსაშორებლად. საუკეთესოა კბილების გახეხვა ჭამის შემდეგ.
წითელ ღვინოში შემავალი ტანინები არის ჯანსაღი ანტიოქსიდანტები, რომლებიც შლის თავისუფალ რადიკალებს ორგანიზმიდან, მაგრამ ადვილად აზიანებენ კბილებს. თეთრი და წითელი ღვინო ასევე შეიცავს ეროზიულ მჟავას, რომელიც იმდენად ძლიერია, რომ მას შეუძლია მინანქრის დარბილება სულ მცირე ხუთ წუთში. ღვინოში შემავალი ალკოჰოლი ხელს უწყობს პირის სიმშრალის შეგრძნებას. ალტერნატივა: შავი ან მწვანე ჩაი. თუ სადილის დროს ან მის შემდეგ რაიმეს დალევა გსურთ, ჩაი აირჩიეთ. მწვანე და შავი ჩაის პოლიფენოლები ფაქტობრივად კლავს ნადების გამომწვევ ბაქტერიებს.