5 სასარგებლო პროდუქტი, რომელიც სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია ყველა ჯანსაღი ორგანიზმითვის.
ბევრი ადამიანი იცავს კვების რაციონში სხვადასხვა შეზღუდვებს, რაც გამოწვეულია მათი ჯანმრთელობის გაუმჯობესების სურვილით. მაგრამ არსებობს საკვები, რომელიც არავითარ შემთხვევაში არ უნდა ამოიღოთ რაციონიდან, რადგან ამან შეიძლება სერიოზული ზიანი მიაყენოს ჯანმრთელობას.
1. კვერცხი
კვერცხი შეიცავს ნივთიერებას, რომელსაც ქოლინს უწოდებენ, ასევე ცნობილია როგორც ვიტამინი B4. ამ ვიტამინის გარეშე შეუძლებელია ღვიძლის, თირკმელების და ტვინის ნორმალური ფუნქციონირება.
გარდა ამისა, ეს პროდუქტი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის ცილის წყაროს ამინომჟავებთან, ასევე ნამდვილად ძვირფას საკვებ ნივთიერებებთან - ვიტამინებს A, B2, B5, B12, რკინა, ფოსფორი, სელენი, კიბოს საწინააღმდეგო ლუტეინი და ცეაქსანტინი.
2.ნიორი
ნიორი ასევე სასიკეთოდ მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, ხელს უწყობს არტერიული წნევის დაწევას და არ იძლევა სისხლში ქოლესტერინის დონის აწევის შესაძლებლობას.
3.ზღვის პროდუქტები
კვირაში ერთხელ ან ორჯერ ზღვის პროდუქტების მიღება იცავს იოდის დეფიციტს, ფარისებრი ჯირკვლის ჯანმრთელობისთვის აუცილებელ ელემენტს.
4. ღვიძლი
ღვიძლისგან მომზადებული კერძი, კვირაში ერთხელ უნდა მოამზადოთ. ღვიძლი არის ძალიან მდიდარი რკინით, ვიტამინი B12 და სპილენძით, რომელიც იცავს სხეულს ანთებისგან. გარდა ამისა, ღვიძლი შეიცავს ჰეპარინს ნივთიერებას, რის გამოც თრომბოზის რისკები მცირდება.
Ეს საშუალებას გაძლევთ დააკმაყოფილოთ ადამიანის სხეულის საჭიროებები ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც ანელებს დაბერების პროცესს და წარმოუდგენლად სასარგებლოა მრავალი სერიოზული დაავადებისგან დასაცავად.
5. მოცვი
ამ კენკრას აქვს შთამბეჭდავად მაღალი ანტიოქსიდანტების დონე - ნივთიერებები, რომლებიც ანეიტრალებენ თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც აზიანებენ ორგანიზმის უჯრედებს. ამრიგად, მოცვის გამოყენება იცავს ათეროსკლეროზის, ალცჰეიმერის დაავადების განვითარებისგან.
პროდუქტების შეფასების ერთერთი მაჩვენებელი მისი კალორიულობაა. ჩვენ ვაფასებთ იმ პროდუქტებს, რომლის ჭამასაც ვაპირებთ, კალორიების ცხრილების მიხედვით და ვცდილობთ დადგენილი დღიური კალორაჟის ზღვარს არ გადავცდეთ. ვერაფერს იტყვი, ნამდვილად სწორი სტრატეგიაა. მიღებული სტანდარტის მიხედვით ხომ ასეა – უნდა მივიღოთ უფრო ნაკლები კალორია, დავხარჯოთ მეტი, რომ წონაში დავიკლოთ. თუმცა, ამ თეორიასაც აქვს თავისი სუსტი რგოლი, რომელსაც კალორიების ზუსტი ანგარიში ეწოდება.