რომელი დაავადებების დროს იზრდება განსაკუთრებით ტკბილზე მოთხოვნილება?!

565

რომელი დაავადებების დროს იზრდება განსაკუთრებით ტკბილზე მოთხოვნილება?!

გამუდმებით გინდებათ ტკბილეული? ზოგჯერ ტკბილეულის ან ნამცხვრის ნაჭრის სურვილი მაშინ ჩნდება, როდესაც უბრალოდ მოდუნება გსურთ, ზოგჯერ კი გემოვნების ასეთი უპირატესობები მიუთითებს დაავადებების არსებობაზე. სანამ გაეცნობით დაავადებების ჩამონათვალს, მანამდე გაიგეთ თუ რა უნდა გააკეთოთ, როდესაც გსურთ ტკბილეულის მიღება საუზმეზე, ლანჩზე და ვახშამზე.

საუზმე ყოველთვის უნდა იყოს ნოყიერი, რომ სხეული ენერგიით იყოს სავსე. საუკეთესო ვარიანტია ცილოვანი საუზმე ამინომჟავებით. ამ შემთხვევაში შესაძლებელი იქნება შიმშილის გრძნობის დაკმაყოფილება და ორგანიზმის ენერგიით შევსება; მავნე საჭმლის მიღება ნახშირწყლების პროდუქტების სახით აღარ იქნება საჭირო. უფრო მეტიც, თუ თქვენ ცდილობთ წონაში დაკლებას რადიკალური დიეტის გამოყენებით, მაშინ სხეულს შეუძლია უბრალოდ მოაწყოს “გაფიცვა” და “მოითხოვოს” ტკბილეული.

ლანჩის დროს ენერგიის დონე იკლებს და ხშირად ვფიქრობთ იმაზე, რომ კარგი იქნებოდა ფინჯანი ყავის დალევა რაიმე გემრიელ ტკბილეულთან ერთად. სადილის დროს ყავის დალევამ შეიძლება ღამის უძილობა გამოიწვიოს და ტკბილეული ნამდვილად არ გამოდგება ორგანიზმისთვის. ამიტომ, უმჯობესია ყავა შეცვალოთ მცენარეული ჩაით, და უარი თქვათ ტკბილეულზე.

საღამო სრულყოფილი დროა ძალების აღსადგენად, მაგრამ ბევრი ადამიანი, როდესაც სახლში ბრუნდება, ჭამს ნამცხვრის ნაჭერს ან სხვა სახის ტკბილეულს, რათა ცოტათი განიტვირთოს.  გამოსავალი: მინიმუმ რამდენიმე წუთი დასვენება, მედიტაცია, სუნთქვითი ვარჯიშების გაკეთება ან უბრალოდ ჩუმად ჯდომა.

დაავადებები, რომელთა დროსაც იზრდება ტკბილზე მოთხოვნილება:

1. ოსტეოქონდროზი. როდესაც არტერიები გადადიან ტვინში სისხლში, ტვინი არ იღებს გლუკოზას და შესაბამისად სხეულს უგზავნის სიგნალებს, რომ საჭიროა სწრაფი ნახშირწყლები.

2. კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემები (მაღალი მჟავიანობა, ყაბზობა, დისბიოზი და სხვა). ხელს უშლის მინერალებისა და ამინომჟავების ათვისებას და ამიტომ არსებობს სურვილი რაიმე ტკბილი ჭამისა.

3. ღვიძლის დაავადებები. თუ ადამიანი დაავადებულია ბოტკინის დაავადებით, მაშინ მას ყოველთვის სურს ტკბილეული. როდესაც ელენთაზე მიდის ანთება, ის “საჭიროებს” ნახშირწყლებს.

4. შაქრიანი დიაბეტი. პირველი ტიპის დიაბეტის დროს ადამიანს ყოველთვის სურს ტკბილეული, რადგან სხეული არ აწარმოებს ინსულინის იმ რაოდენობას, რაც საჭიროა გლუკოზის ათვისებისთვის.

5. ლუდის ალკოჰოლიზმი. თუნდაც მცირე დოზით ალკოჰოლის დასაძლევად, ორგანიზმს სჭირდება გლუკოზა და მისი მიღება ტკბილი საკვების მიღებით შეგიძლიათ.

ტკბილეულისადმი ლტოლვა შეიძლება ნებისყოფის არარსებობის გამო იყოს, მაგრამ მაინც ჩვევის შეცვლის დაწყებამდე ყურადღება უნდა მიაქციოთ თქვენს ჯანმრთელობის მდგომარეობას და დარწმუნდეთ, რომ დაავადება არ არსებობს.

Facebook კომენტარები