ვაშლის ძმრის უპირატესობები საჭმლის მონელებისთვის

656

ვაშლის ძმრის უპირატესობები საჭმლის მონელებისთვის

თუ თქვენ განიცდით ქრონიკულად საჭმლის მონელების პრობლემას, მაგრამ გეშინიათ მედიკამენტების გვერდითი ეფექტების,  საჭმლის მონელების მოწესრიგების მიზნით გირჩევთ ვაშლის ძმარს (ACV).

Საკვები მიემართება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გავლით, ანუ საყლაპავიდან მსხვილ ნაწლავამდე. გზაზე, იგი იშლება საკვებ ნივთიერებად სხვადასხვა საკვები სპეციფიკური ფერმენტების მიერ საჭმლის მომნელებელ წვენებში, რომლებიც გამოიყოფა კუჭის, პანკრეასისა და ღვიძლის მიერ. თქვენი სხეული შთანთქავს ყველა საკვებს, დანარჩენი საკვები გადააქვს მსხვილ ნაწლავში და საბოლოოდ გამოყოფს მას განავლის სახით.

ამ ეტაპზე რომელიმე პრობლემამ შეიძლება გამოიწვიოს საჭმლის მომნელებელი სისტემის დარღვევა. შეიძლება მოხდეს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში სფინქტერების ეფექტური გადაყლაპვის ან გახსნის მექანიკური პრობლემები. საჭმლის მონელების დარღვევა შეიძლება გამოწვეული იყოს საკვები პროდუქტების გარკვეული ცილების ან შაქრის გამოც. ეს ასევე შეიძლება იყოს ნაწლავის ბაქტერიების დისბალანსი, რომელიც გავლენას ახდენს თქვენს საკვებზე. აი, როგორ დაგეხმარებათ ვაშლის ძმარი ამ პრობლემების მოგვარებაში.

აჭიანურებს კუჭის დაცლას და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

იდეალურ შემთხვევაში, საკვები უნდა დარჩეს კუჭში საკმარისად დიდხანს, რათა  სწორად დაიშალოს კუჭის ფერმენტები, სანამ იგი წვრილ ნაწლავში. მიუხედავად იმისა, რომ ცილები სწრაფად იწმინდება, ნახშირწყლები მოჰყვება და ცხიმებს უფრო მეტი დრო სჭირდება. დიეტური ბოჭკოების მოხმარება ხელს უწყობს კუჭის დაცლის მნიშვნელოვნად შენელებას.

Საჭმლის მონელების და გულძმარვის დროს, დალიეთ 1 ჩაის კოვზი ძმარი შერეული ჭიქა წყალში ყოველი კვთბის წინ

ვაშლის ძმარი აფერხებს კუჭის დაცლას, ამიტომ კუჭის მჟავებს მეტი დრო აქვთ საკვების დაშლისთვის. კუჭის დაცლის სიჩქარე ასევე დამოკიდებულია წვრილ ნაწლავში თორმეტგოჯა ნაწლავის რეცეპტორებზე, რომლებიც რეაგირებენ ფიზიკურ ასპექტებზე, როგორიცაა ოსმოსური წნევა და ქიმიური შემადგენლობა, როგორიცაა მჟავიანობა, კუჭისგან მომდინარე საკვები. თუ საკვები მჟავეა, რეცეპტორები აგზავნიან სიგნალებს კუჭში, რომ შეანელონ კუჭის დაცლა. ამრიგად, რაც უფრო მეტია საკვების მჟავა შემცველობა, მით მეტია დაცლის დაგვიანება.
ძმარმჟავა, როგორც სუსტი მჟავა, ინარჩუნებს ოპტიმალურ შეკავებას. შეფერხება ძალიან დიდხანს გამოიწვევს სხვა სიმპტომებს, როგორიცაა მჟავას უკუქცევა, ქოშინი და შეშუპება.

დიარეის დროს დალიეთ 1 ჩაის კოვზი ვაშლის ძმარი შერეული 275 მლ წყალში, დღეში 5-6-ჯერ.

ვაშლის ძმარი ასევე დაგეხმარებათ დიარეის მკურნალობაში სწორი დოზით მიღების შემთხვევაში. ამასთან, თუ ზედმეტად გადააჭარბებთ, ძმარმა შეიძლება დაამძიმოს პრობლემა.  ძმარმჟავას ვაშლის ძმარში აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული მოქმედება საკვებით გამოწვეულ პათოგენურ ბაქტერიებზეც კი. მკვლევარების აზრით, ძმარმჟავა ეფექტურია ბაქტერიული საკვებით მოწამვლის თავიდან ასაცილებლად. გარდა ამისა, რადგან იგი მზადდება ვაშლის, ქერქისა და რბილობიდან, ვაშლის ძმარი შეიცავს პექტინს. ამიტომ შეუძლია დიარეის შეჩერება.

Facebook კომენტარები