დაბალი ჰემოგლობინი ძალიან საშიში მოვლენაა. განკურნება შესაძლებელია მედიკამენტების გარეშე ამ 5 რეცეპტით!
ჩვენს დედებსა და ბებიებს ჯერ კიდევ ახსოვთ ჰემოგლობინის ძველი ნორმები. იმისთვის, რომ გ/ლ-ში გამოსახული თანამედროვე მაჩვენებელი ძველ ერთეულებში გადავიყვანოთ, საკმარისია ახალი მაჩვენებელი გავამრავლოთ 0,6-ზე.
ამგვარად, ძველი მაჩვენებლებით ჰემოგლობინის ნორმა ასეთია: მამაკაცებისთვის - 78 ერთეული, ქალებისთვის - 72 ერთეული, ორსულებისთვის - 66 ერთეული.
ჰემოგლობინის ასამაღლებელი საუკეთეს პროდუქტები:
- მარწყვი;
- გაღვივებული ხორბალი;
- ოხრახუში, კამა;
- ასკილი (არ წამოდუღოთ, ნაყენი მოამზადეთ თერმოსში. დღეში 1-2 ჭიქა უნდა მიიღოთ. შეგიძლიათ დაუმატოთ ლიმონის წვენი და თაფლი);
- ჭარხალი;
- მოცხარი;
- გარგარი;
- გოგრისა და სეზამის თესლები;
- ჩირი (კურაგა, ფინიკი, მსხალი, ქიშმიში, შავქლიავი); ზღვის მშრალი კომბოსტო; შოკოლადი, პარკოსნები; ხილი (ვაშლი, ბროწეული, ხურმა);
- ბურღულეული (წიწიბურა, შვრია);
- თხილი და ნიგოზი (100 გრამ თხილეულზე 1 ჩ/კ თაფლი).
ორგანიზმი რკინას c ვიტამინთან ერთად უკეთესად ითავსებს. ამიტომ რკინით მდიდარ საკვებს მოასხით ლიმონის, ფორთხოლის წვენი. კალციუმი კი ხელს უშლის რკინის შეთვისებას. ამიტომ, რძისა და რკინის შემცველი პროდუქტები ერთად არ მიირთვათ.
რა გიშლით ხელს ჰემოგლობინის აწევაში?
- არასწორი ცხოვრების წესი;
- მავნე ჩვევები;
- სტრესი;
- დასვენებისა და სუფთა ჰაერზე სეირნობის არარსებობა;
- ჩაის, ყავისა და კოლას მიღება. ჩია და ყავა ორგანიზმიდან რკინას გამოდევნის; მიშვებული დაავადება და არასწორი მკურნალობა.
ეს 5 რეცეპტი დაგეხმარებათ დაძლიოთ ქრონიკული დაღლილობა, ძილიანობა, გააძლიეროთ იმუნური სისტემა, თმა და ფრჩხილები, მოიხსნათ გულისა და თავის ტკივილი.
1 რეცეპტი
დაგჭირდებათ 500 გრ გამხმარი გარგარი, ქიშმიში, გახეხილი ლიმონი და ნიგოზი. გადაიტანეთ ყველა მყარი ინგრედიენტი ხორცის გასატარეველში და შემდეგ დაამატეთ მათ თაფლი. Აურიეთ კარგად. შეინახეთ ნარევი მაცივარში. მიირთვით 1 ს.კ. სამჯერ დღეში.
2 რეცეპტი
დაჭერით 500 გრ ნიგოზი და 500 გრ ქიშმიში. აურიეთ და დაამატეთ ნახევარი ჭიქა თაფლი. მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი ყოველდღე ცარიელ კუჭზე.
3 რეცეპტი
Გახეხეთ ხახვი (1-2 საშუალო ხახვი) და გამოწურეთ წვენი. შეურიეთ ხახვის წვენი ალოეს წვენს 1: 3 თანაფარდობით. შეინახეთ მაცივარში. მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი სამჯერ დღეში ჭამის წინ.
4 რეცეპტი
დაჭერით მშრალი ვარდის ფურცლები. შეავსეთ წყლით 5 სუფრის კოვზს დაასხით 1 ლიტრი მდუღარე წყალი. სასმელი უნდა გააჩეროთ თერმოსში 8-10 საათის განმავლობაში. შემდეგ დალიეთ იგი ჩაის ნაცვლად დღის ნებისმიერ მონაკვეთში.
5 რეცეპტი
Დაამატეთ ბროწეულის წვენი და ახალი ბროწეულის მარცვლები თქვენს რაციონში.