ჯანჯაფილის ჩაის საუკეთესო რეცეპტები – გემრიელი და ჯანსაღი !

706

ჯანჯაფილის ჩაის საუკეთესო რეცეპტები - გემრიელი და ჯანსაღი !

Სცადეთ ჯინჯერის  ჩაის ყველა რეცეპტი და შეარჩიეთ თქვენთვის სასურველი, რომელიც ასი პროცენტით მოგიხდებათ. რეცეპტებში არ არის განსაკუთრებით იშვიათი ინგრედიენტები, ამიტომ მისი მომზადება არ იქნება რთული.

1.ინდური ჩაი რძით და ჯანჯაფილით

ჩვენ დაგვჭირდება:

  • ჩაი (შავი ან მწვანე) 1,5-2 ჩ / კ;
  • ახალი გახეხილი ჯანჯაფილი 2 ჩ / კ. - 5-6 ნაჭერი (ან 1.5 ჩ / კ დაფქული);
  • რძე 200-250 მლ;
  • დარიჩინი - 1 ჩ / კ;
  • წყალი 300-350 მლ;
  • შაქარი - 2 სუფრის კოვზი (ან 3 სუფრის კოვზი თაფლი).

ჩვენ ვიღებთ ემალირებულ ან უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელს, ვასხამთ წყალს და ვდებთ ცეცხლზე.  ჩაი, შაქარი და ჯანჯაფილი ჩაყარეთ  წყალში. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ ერთი წუთის განმავლობაში, ისე რომ წყალმა ჩაის წყალობით მიიღოს ლამაზი ყავისფერი ფერი. დროა დაამატოთ რძე. როდესაც ნარევი ადუღდება, დაამატეთ დარიჩინი და გადმოდგით.

2. ინდური მატონიზირებელი ჯანჯაფილის ჩაი

შემადგენლობა:

  • წყალი - 200 მლ;
  • ვაშლის წვენი - 200 მლ;
  • ჯანჯაფილის ფესვი - 30-40 გრ.;
  • ლიმონის მეოთხედი;
  • შაქარი გემოვნებით.

ჩვენ ვასუფთავებთ ჯანჯაფილის ფესვს ფრთხილად. ჩაუშვით გახეხილი ჯანჯაფილი ადუღებულ წყალში. გამოწურეთ ლიმონის წვენი და წვრილად დაჭრილი ლიმონის კანიც დაუმატეთ. დაამატეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ 8-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ვაზავებთ ვაშლის წვენით და ვსვამთ ჩაის, როგორც თბილ ასევე ცივ ამინდში.

3. კომბინირებული  ჩაი (გაციებისთვის)

შემადგენლობა:

  • ახალი გახეხილი ჯანჯაფილი - 3 სუფრის კოვზი;
  • ლიმონის წვენი - 4 სუფრის კოვზი;
  • დაფქული შავი პილპილი - 1 მწიკვი;
  • თაფლი - 5 სუფრის კოვზი;
  • წყალი 250-300 მლ.

დაამატეთ გახეხილი ჯანჯაფილი მდუღარე წყალს (სხვათა შორის, არ არის რეკომენდებული ჯანჯაფილის დაჭრა ხის დაფაზე, რადგან ხე შთანთქავს სუნს. უმჯობესია მინის ან პლასტმასის დაფაზე გაჭრა და ლითონი გახეხეთ. ). შემდეგ დაამატეთ დაფქული შავი პილპილი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში. გამორთვამდე დაამატეთ ლიმონის წვენი და თაფლი. ჩაი უნდა დალიოთ თბილი პატარა ყლუპებით.

4. ტიბეტური ჩაი გაცივებისთვის

შემადგენლობა:

  • ჯანჯაფილის ფესვი - 1 ჩ / კ
  • მდუღარე წყალი - 200-250 მლ;
  • ლიმონის ნაჭერი;
  • თაფლი გემოვნებით.

წვრილად დაჭერით ან  გახეხეთ ჯანჯაფილი, ჩაყარეთ ჭიქაში და დაასხით მდუღარე წყალი. დაამატეთ ლიმონი და დაფარეთ ჭიქა სახურავით. რაც უფრო მეტი  შეიწოვება, მით მეტ საკვებ ნივთიერებებს გამოყოფს ჯანჯაფილი. ჯანჯაფილის მძაფრი გემოს შესამსუბუქებლად შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი კამის თესლი.

5. ჯანჯაფილის სასმელი გულისრევისთვის

  • ჯანჯაფილის ფესვი- 2 ცალი 2.5-5 სმ ზომის ან წონა 60-90 გრამი;
  • წყალი 250-300 მლ;
  • ლიმონის წვენი - 5-6 წვეთი.

წვრილად დაჭრილი (ან გახეხილი) ჯანჯაფილი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დახურული სახურავით 5 წუთის განმავლობაში. გააცივეთ, დაამატეთ ლიმონის წვენი და დალიეთ.

აუცილებლად სანახავი:როგორ ვებრძოლოთ ზაფხულში იღლიების ჭარბოფლიანობას.

frenis kompensacia
frenis kompensacia