კალციუმის ნაკლებობა ბევრ ჩვენგანს აღენიშნება. ძვლების სისუსტე, კბილების მერყეობა, მტვრევადი ფრჩხილები – კალციუმის დეფიციტის სიმპტომებია.
როცა ჩვენ კვერცხს დილით ვიმზადებთ ხოლმე, მის ყველაზე მნიშვნელოვან ნაწილს – ნაჭუჭს ვაგდებთ. მისი 90% კალციუმს შეიცავს.
ამ ვიდეოს ყურებით თქვენ ისწავლი, როგორ მოამზადოთ კვერცხის ნაჭუჭისგან ფხვნილი.
მოაგროვეთ კვერცხის ნაჭუჭები. გარეცხეთ, აადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში ბაქტერიების მოსაშორებლად. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. შედეთ კვერცხის ნაჭუჭები 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დანაყეთ. შეგიძლიათ მიირთვათ დღეში 2-ჯერ 1 სუფრის კოვზი ან დაუმატოთ ფაფებსა და ხაჭოს.