ქოქოსის ძმარი: ჯანმრთელობის სარგებელი და გამოყენება

252

ქოქოსის ძმარი: ჯანმრთელობის სარგებელი და გამოყენება

ქოქოსმა პოპულარობა მოიპოვა მთელ მსოფლიოში, როგორც “სუპერ საკვებმა”. ქოქოსის ზეთი განსაკუთრებით ფასობს ჯანსაღი ცხიმების დიდი რაოდენობით. სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიელები დიდი ხანია იყენებენ ქოქოსის ყველა პროდუქტს.

ახლა, როდესაც დასავლეთ სამყარომ აღმოაჩინა ბუნებრივი საკვების ყველა სარგებელი, ქოქოსი ძალიან მოთხოვნადია. მიუხედავად იმისა, რომ ქოქოსის ზეთი პოპულარული გახდა, რადგან სამზარეულოს ზეთი და ქოქოსის რძე ჩვეულებრივ რძის ალტერნატივად გამოიყენება, არსებობს ქოქოსის კიდევ ერთი პროდუქტი, რომელსაც ჯერ კიდევ არ მიუღია თავისი ღირსეული ადგილი: ქოქოსის ძმარი.

ქოქოსის ძმარი: სარგებელი, გამოყენება და ეტაპობრივად მომზადების სახელმძღვანელო

ქოქოსის ძმარი გამოიყენება როგორც მჟავე საშუალება და არომატის გამაძლიერებელი. იგი ასევე გამოიყენება ალკოჰოლური სასმელის გოანის მოსამზადებლად. ქოქოსის ძმარი უფრო მსუბუქია გემოთი, ვიდრე პოპულარული ვაშლის ძმარი და აქვს მოღრუბლული თეთრი ფერი. ქოქოსის ძმარი გამოიყენება გოანის ტრადიციული დელიკატესების დასამზადებლად. მისი მომზადება შესაძლებელია სახლში და მრავალფეროვანია. სანამ მომზადების პროცესს დავიწყებთ, მოდით გავეცნოთ ქოქოსის ძმრის ზოგიერთ სარგებელს.

ქოქოსის ძმრის უპირატესობები:

1. არეგულირებს სისხლში შაქარს

ქოქოსის ძმარი შეიცავს ძმარმჟავას, რომელიც არეგულირებს სისხლში შაქარს და აუმჯობესებს ინსულინის მგრძნობელობას, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ისინი ნახშირწყლებით მდიდარი ჭამის შემდეგ მიიღება.

2. შეიძლება ხელი შეუწყოს წონის დაკლებას

ქოქოსის ძმარი შეიძლება კარგი დამატება იყოს წონის დაკლების დიეტისთვის, რადგან მას შეუძლია შეაჩეროს შიმშილის გრძნობები და აგრძნობინოთ კმაყოფილებას. ქოქოსის ძმრის ამ სარგებელს ასევე უკავშირებენ მასში ძმარმჟავას არსებობას.

3. ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას

დუღილის პროცესი, რომელსაც ქოქოსის წყალი გადის, ამდიდრებს მზა პროდუქტს პრობიოტიკებით, რომლებიც აუმჯობესებენ ნაწლავის ჯანმრთელობას და აძლიერებენ იმუნიტეტს.

4. არეგულირებს არტერიულ წნევას

ქოქოსის ძმარი მდიდარია კალიუმით, მინერალით, რომელიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებს არტერიული წნევის დარეგულირებასა და გულის ჯანმრთელობის განმტკიცებაში. ძმარს ასევე შეუძლია შეამციროს სისხლში ტრიგლიცერიდების დონე.

როგორ მოვამზადოთ ქოქოსის ძმარი სახლში

ქოქოსის ძმარი მზადდება ქოქოსის წყლის (ქოქოსის გარსის შიგნით რძიანი გამჭვირვალე სითხის) დუღილით.

აქ არის ეტაპობრივი პროცესი სახლში ქოქოსის ძმრის დამზადების

1. აიღეთ ქოქოსის წყალი, გაფილტრეთ, შემდეგ ჩაასხით ქვაბში.

2. გაათბეთ ქოქოსის წყალი და დაუმატეთ მას შაქარი. აურიეთ ნარევი, სანამ მთელი შაქარი არ დაიშლება.

3 .ნარევი რომ გაცივდება, ჩაასხით მინის ჭურჭელში. მსუბუქად დაფარეთ ეს კონტეინერი და შეინახეთ ბნელ ადგილას დაახლოებით ერთი კვირის განმავლობაში.

4. შედეგი არის ალკოჰოლის შემცველი სითხე.

უფრო სწრაფი პროცესისთვის დაამატეთ  ძმარი, ცელულოზისა და ძმარმჟავას ბაქტერიებისგან დამზადებული მოქნილი ნივთიერება, რომელიც ალკოჰოლს ძმარმჟავად აქცევს ჰაერის ჟანგბადის გამოყენებით.

5. ძმრის დამატების შემდეგ, ნარევი გააჩერეთ ოთხიდან თორმეტი კვირის განმავლობაში, ამ ხნის განმავლობაში ის ძმარად იქცევა.

ქოქოსის ძმარს აქვს მრავალფეროვანი გამოყენება, რომელიც მსგავსია სხვა სახის ძმრისა. თუ მიდრეკილი ხართ ხშირი საჭმლის მონელების პრობლემების ან მჟავიანობისკენ, არ უნდა გამოიყენოთ ძმარი. ან მოიხმარეთ მხოლოდ წყალთან გაზავების შემდეგ. გაიარეთ კონსულტაცია ექიმთან, სანამ დიეტას ძმარს დაამატებთ.

Facebook კომენტარები