ასკილით ღვიძლის გაწმენდა – გემრიელი, სწრაფი, ეფექტური

2034

ასკილით ღვიძლის გაწმენდა – გემრიელი, სწრაფი, ეფექტური

ღვიძლი არის სხეულის მთავარი დამცავი ორგანო მავნე ნივთიერებებისგან. ფილტრავს ათობით ლიტრ სისხლს ყოველდღე, ანეიტრალებს და შლის ტოქსინებს. ზოგიერთი მათგანი “ჩერდება” ჰეპატოციტებში, რაც იწვევს მათი ფუნქციის დარღვევას. ამიტომ მას დასუფთავებაც სჭირდება. არსებობს მრავალი მეთოდი – მედიკამენტები, მწვანილი, ნატურალური პროდუქტები, თუმცა ასკილის გამოყენება ყველაზე ეფექტურ  და უსაფრთხო მეთოდად ითვლება.

რა გავლენას ახდენს ასკილი?

მისი სამკურნალო თვისებები ცნობილია ავიცენას დროიდან. ბუჩქის ყველა ნაწილი გამოიყენება სხეულის გასაჯანსაღებლად. ნაყოფი საუკეთესოა ღვიძლისთვის. გაწმენდა ემყარება შემდეგ თვისებებს:

ქოლეტური

ტოქსინების განეიტრალება და ელიმინაცია

ანთების საწინააღმდეგო

ქოლესტერინის დონის შემცირება

ანტიოქსიდანტი

სპაზმოლიზური

მდიდარი ვიტამინებისა და მინერალების შემადგენლობა აუმჯობესებს ჰეპატოციტების მუშაობას და აძლიერებს ღვიძლს.

როგორ ავარჩიოთ ასკილი?

ყველაზე სასარგებლოა ასკილი, რომელსაც არ აქვს გავლილი ფარმაცევტული დამუშავება.  მწიფდება ზაფხულის ბოლოს, შემოდგომის დასაწყისში. ამ პერიოდისთვის უმჯობესია დაიგეგმოს ღვიძლის გაწმენდის კურსი.
მზა ნედლეულის არჩევისას ყურადღება უნდა მიაქციოთ შემდეგს:

ფერი – მოწითალო ყავისფერი. ეს არის ყველაზე ღირებული ჯიში. საბედნიეროდ, ჩვენს ქვეყანაში ის ყველგან იზრდება. მოუმწიფებელ კენკრას აქვს ნარინჯისფერი გარსი.

უმჯობესია იყოს ოვალის ფორმის,  რადგან ის უფრო მეტ საკვებს შეიცავს, ვიდრე მრგვალი.

ფორმის ნაკლებობა, რომელიც შეიძლება გაჩნდეს არასაკმარისი გაშრობის ან არასათანადო შენახვის გამო.

უმჯობესია აირჩიოთ პატარა,  გამომშრალი, მათი ნახვა მხოლოდ ბაზარზეა შესაძლებელი. ისინი ამ იერს იძენენ ჰაერზე გაშრობისას.   შესაძლებელია აგრეთვე კენკრის ღუმელში გამოშრობას, მაგრამ მაღალი ტემპერატურა სამკურნალო თვისებების უმეტესობას “ანეიტრალებს”.

რეცეპტები

ღვიძლის  გაწმენდა ასკილით ადვილია სახლში. პროცედურა არის “ნაზი”, ჩვეულებრივ, გართულებების გარეშე. განვიხილოთ რამდენიმე გზა.

ინფუზია, ნაყენი

სასურველია წმენდის დაწყება მომზადებით. ერთი კვირის განმავლობაში, უარი თქვით შემწვარზე და  ცხიმიანზე. ცხარე და მარილიანიც შეზღუდეთ.  უმჯობესია მსუბუქ ბოსტნეულსა და ხილზე გადასვლა. აკრძალულია ალკოჰოლი.

ასკილი წინასწარ მზადდება:

გაწმინდეთ ასკილი და შემდეგ დანაყეთ. მიღებული ნედლეული მოათავსეთ კერამიკულ ჯამში, დაასხით მდუღარე წყალი. პროპორცია: 2 სუფრის კოვზს სჭირდება 2 ჭიქა წყალი.

მოხარშეთ 2 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე (ადუღების გარეშე). როცა გადმიდგამთ გააჩერეთ სამი საათი. გამოყენებამდე ნაყენი გაფილტრეთ ორმაგი ბინტით, რადგან მასში ბევრი მარცვალი იქნება. მისი შენახვა შეგიძლიათ მაცივარში ორი დღის განმავლობაში.

შემდეგი ინფუზიის მოსამზადებლად გამოიყენეთ თერმოსი მინის კოლბით. მეტალი შეუძლებელია, ვინაიდან ვიტამინი C მასში უფრო სწრაფად იკარგება. ასკილი გახეხეთ და თერმოსში ჩადეთ იმავე რაოდენობით, როგორც წინა რეცეფტში გითხარით.  შეავსეთ ცხელი, მაგრამ არა მდუღარე წყლით. ბოლომდე არ შეავსოთ. გააჩერეთ ამ მდგომარეობაში 7 საათს. თუ ნაყოფი მთლიანია და არა დანაყილი, მაშინ 12 საათი.

Facebook კომენტარები