აი რატომ ვაცხობ კვირაში ერთხელ ღუმელში ხახვს ! უნიკალური სამკურნალო საშუალება

1884

აი რატომ ვაცხობ კვირაში ერთხელ ღუმელში ხახვს ! უნიკალური სამკურნალო საშუალება

Ხახვს აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული ეფექტი, ყველამ იცის ამის შესახებ. ხახვის ახალი წვენი თაფლით გამოიყენება ბრონქიტისა და პნევმონიის სამკურნალოდ, ხველის შეტევების შესამსუბუქებლად.

გახეხილი ხახვის კომპრესები ეხმარება ყურის ტკივილს და შეუძლია სხეულის ტემპერატურაც კი შეამციროს, როდესაც ფეხებზე წაისვამთ.

მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ არა მხოლოდ ახალი, არამედ გამომცხვარი ხახვი სასარგებლოა.

სითბოს დამუშავების დროს ის არ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს, პირიქით!

Გამომცხვარი ხახვი

გამომცხვარი ხახვი დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ წყლულებს და ხანგრძლივ ჭრილობებს! თქვენ უნდა გამოაცხოთ ხახვი პირდაპირ კანით და წაისვით მტკივნეულ ადგილას, სანამ არ გამოჯანმრთელდებით.

ხახვის თბილი კომპრესი უნდა ინახებოდეს პრობლემურ უბანზე დღეში 20 წუთის განმავლობაში. ანთება მალევე ჩაცხრება.

ბუასილის განკურნებაც კი შესაძლებელია ღუმელში გამომცხვარი ხახვის წყალობით!

ხახვის კომპრესებს აქვთ სადეზინფექციო თვისებები და ეხმარება კანის ქსოვილებს სწრაფად აღდგენაში.

გამომცხვარი ხახვი უფრო ხშირად უნდა შეჭამოს ყველამ, ვისაც სისხლის შედედების პრობლემა აქვს. გულის შეტევის ან ინსულტის შემდეგ, რეკომენდებულია ასეთი ხახვის ჭამა ყოველდღე!

ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენს მენიუში ამ გზით მომზადებული ხახვის დანერგვა შაქრიანი დიაბეტით დაავადებული ადამიანებისთვის ან რომლებსაც აქვთ სისხლში შაქრის მომატების წინასწარგანწყობა.

შეგიძლიათ მიირთვათ ხახვი ცალკე,  ძირითადი კერძების გარდა, ან შეგიძლიათ გაიაროთ გამომცხვარი ხახვის სრული კურსი ან მიირთვათ ყოველ დღე დილით ცარიელ კუჭზე.

ეფექტი შესამჩნევია ერთი კვირის შემდეგ ამ ბოსტნეულის მშვენიერი შემადგენლობის წყალობით: გოგირდი და რკინა ხელს უწყობს სისხლში გლუკოზის დონის ნორმალიზებას. აუმჯობესებს პანკრეასის და ღვიძლის სწორ ფუნქციონირება.

გამომცხვარი ხახვის ჭამისას უმჯობესდება ჰიპერტენზიითა და ათეროსკლეროზით დაავადებული პაციენტების მდგომარეობა.

გამომცხვარი ხახვი ეხმარება ძარღვებს გაწმენდაში, ათეროსკლეროზული დაფების მოშორებაში და არტერიული წნევის უეცარი მომატების თავიდან ასაცილებაში.

ღუმელში გამოცხობის შემდეგ, ეთერზეთები უბრალოდ ქრება ხახვიდან, რაც  ხახვს აძლევს სპეციფიკურ გემოს და სუნს. მაგრამ სარგებელი რჩება .

შეარჩიეთ საშუალო ზომის  გამომცხვარი ხახვის დასამზადებლად – ისინი შეიცავს ყველაზე დიდი რაოდენობით ვიტამინებს!

აუცილებლად სანახავი:20 მიზეზი, თუ რატომ უნდა ჭამოთ ბანანი და რა სარგებელი აქვს ორგანიზმისთვის.

Facebook კომენტარები