ჟელატინის აქამდე უცნობი რეცეფტი კანის, თმისა და ფრჩხილების მდგომარეობის გასაუმჯობესებლად - სცადეთ, შედეგით კმაყოფილი დარჩებით!
ჟელატინი 2 სახის არსებობს. ყველაზე გავრცელებული, რომელსაც ვიყენებთ ცხოველური წარმოშობის პროდუქტი გახლავთ და ძვლების გადამუშავების შედეგად მიიღება.
მეორე, მცენარეული ჟელატინი გახლავთ აგარ-აგარი, ან უბრალოდ აგარი, რომელიც წყალმცენარეების ბაზაზე მზადდება.
ცხოველური ჟელატინი გვხვდება როგორც გრანულების სახით, ასევე ფურცლების სახით.
როგორც წესი, ჟელატინს ცივ წყალში ალბობენ. დამბალ და გაფუებულ ჟელატინს ზედმეტი წყალი უნდა გადაუწუროთ (თუ რეცეპტში ეს წყალიც საჭირო არ არის) და დაბალ ცეცხლზე გაადნოთ.
გახსოვდეთ, ჟელატინი არ უნდა ადუღდეს, თორემ ეფექტური აღარ იქნება. აგარ-აგარის ადუღება დასაშვებია.
თუ ჟელეში ხილიც შედის, პატარა ნაჭრებად დაჭერით, რომ ჟელე ერთგვაროვნად შეიკრას.
- 1 ჩაის კოვზი საკვები ჟელატინი
- 1 ჭიქა წყალი
- 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი ან ცოტა ასკორბინის მჟავას ფხვნილი.
ჩაასხით თასში თბილი წყალი და ჟელატინი, დაამატეთ ლიმონის წვენი ან ვიტამინი C ფხვნილში (მჟავე კომპონენტი აუმჯობესებს გელირების უნარს). მიიღეთ ეს სასმელი ყოველდღე, საუზმემდე 30-40 წუთით ადრე.
ჟელატინის რეგულარული გამოყენებით, ყბა უკეთესად იმუშავებს, თმა უფრო ელასტიური და ძლიერი გახდება, კანი გახდება უფრო დაჭიმული, ხოლო ფრჩხილები გამაგრდება.
ჟელატინის მეორე რეცეპტი
- 1 ჩაის კოვზი ჟელატინი
- ¼ ჩაის ჭიქა ცივი წყალი
ინგრეეინტები დააყენეთ მთელი ღამით, დილით ჟელატინს დაუმატეთ 1 ჩ/კოვზი თაფლი, ჭიქა შეავსეთ ანადუღარი წყლით ბოლომდე, მოურიეთ კარგად და მთლიანად დალიეთ.
ნარევი დალიეთ დილაობით 3 თვის განმავლობაში, შედეგი - ინდივიდუალურია.
აუცილებლად სანახავი:შეჭამეთ ხახვი ყოველ დღე ერთი კვირის განმავლობაში და ნახეთ რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს.
Vau.ge არის სივრცე, რომელიც გთავაზობთ რჩევებს ჯანმრთელობის, თავის მოვლისა და ყოველდღიური საქმიანობის შესახებ. ჩვენი მიზანია მოგაწოდოთ ინფორმაცია ისეთი ნატურალური საშუალებებისა და რეცეპტების შესახებ, რომლებიც დაგეხმარებათ გაიუმჯობესოთ ჯანმრთელობა, გახდეთ უფრო ლამაზები და გაიმარტივოთ ყოველდღიური საქმეები. რაც მთავარია, ამ ყველაფერს აკეთებთ სახლში, სიამოვნებას იღებთ პროცესით და ზოგავთ საკმაოდ დიდი თანხას.