ნივრის სასარგებლო თვისებებზე ბევრი გვსმენია.ის აძლიერებს იმუნიტეტს, ებრძვის ბაქტერიულ ინფექციებს. თურმე თუ დილით, უზმოზე ღუმელში “გამომცხვარ” ნიორს შეჭამთ საკუთარ ორგანიზმს გაჯანსაღებაში დაეხმარებით. რა ხდება, როდესაც მას უზმოზე მივირთმევთ?
1. ინფექციური დაავადებების გაჩენის რისკი მცირდება
ბევრი, ნიორს მეჭეჭების და სოკოვანი ინფექციების მკურნალობის დროს იყენებს.
2. არტერიული წნევა სტაბილური გახდება.
ერთ–ერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ ნიორი მაღალი არტერიულ წნევის დაწევის დროს ძალიან ეფექტურია.
3. ამცირებს ანთებას
კვლევებმა აჩვენეს, რომ ნიორი ნესტეროიდული ანთების საწინააღმდეგო პრეპარატებივით მოქმედებს და ანთებას უშლის ხელს.
4. ათხელებს სისხლს და ტრომბების გაჩენის რისკს ამცირებს.
5. მოქმედებს გრიპის და გაციების წინააღმდეგ.
6. სასარგებლოა ნერვული სისტემის დაავადებების დროს.
7. ნიორი ტრიგლეცირიდის დონეს ამცირებს და ამით ათეროსკლეროზის განვითარებას უშლის ხელს.
8. სისხლში ქოლესტერინის დონეს ამცირებს.
9. აძლიერებს იმუნიტეტს.
ნივრის 1 კბილი 5 მილიგრამ კალციუმს, 12 მილიგრამ კალიუმს და ასზე მეტ გოგირდოვან ნაერთებს შეიცავს.