კენკრა გოჯა : განმაცვიფრებელი სამკურნალო თვისებები და მისგან დამზადებული ნაყენი

317

კენკრა გოჯა : განმაცვიფრებელი სამკურნალო თვისებები და მისგან დამზადებული ნაყენი

ქიმიური შემადგენლობა: 

100 გრამი გოჯი შეიცავს 253 კილოკალორიას

ვიტამინები: B1, B2, B6, E, C, კაროტინი.

C ვიტამინს შეიცავს 5 ჯერ მეტს ვიდრე ფორთოხალი. კაროტინს 20 ჯერ მეტს ვიდრე სტაფილო.

მაკრო და მიკრო ელემენტები: რკინა, თუთია, ფოსფორი, კალციუმი, კალიუმი, სელენი, სპილენძი, იოდი, მანგანუმი, ნიკელი, ქრომი, კობალტი, კადმიუმი, გერმანიუმი.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

კენკრაში რკინის შემცველობა 15-ჯერ მეტია ვიდრე ისპანახში.

ასევე შედის:ზაექსანტინი, ომეგა 3, ომეგა 6, ბეტა სიტოსტეროლი.

პოლისაქარიდები: LPB-1, LPB-2, LPB-3, LPB-4.

ისინი არ არის არცერთ საკვებ პროდუქტში გარდა გოჯის ნაყოფისა. ესენი არის რთული ნახშირწყლები და წარმოადგენენ ძირითად ენერგიის წყაროს. ორგანიზმში ისინი წარმოქმნება ნივთიერებათა ცვლის შედეგად.

უნდა აღინიშნოს, რომ გოჯის ნაყოფი არა მხოლოდ ნივთიერებათა შემცველობის სიმრავლით არის უნიკალური, არამედ მათი რაოდენობით. მაგალითად: ამერიკული სისტემის ORAC – ის მიხედვით. 100 გრამ ნივთიერებაში არსებული ნივთიერებების რაოდენობა:

ბანანი – 200, ბადრიჯანი – 390, სიმინდის – 400, ხახვი – 450, გრეიფრუტი – 483, კივი – 602, ბალი – 670, წიწაკა – 710, ყურძენი – 739, ფორთოხალი – 750, ჭარხალი – 840, ისპანახი – 1260, მარწყვი – 1540, მოცხარი – 2036, ბროწეული – 3307, კენკრა გოჯი – 25300!
გოჯის ნაყოფის ფარმაკოლოგიური თვისებები: 
ჩვენი ისტორიის ბოლოს ყველაზე დიდხანს მცხოვრები ადამიანი იყო “ცინ ლი იუნი” მან იცხოვრა 256 წელი. დაიბადა 1677 და გარდაიცვალა 1933 წელს. მისი ასეთი ხანგრძლივი სიცოცხლის მიზეზი ის იყო, რომ ყოველდღე ჭამდა გოჯის კენკრას.

ექიმმა ელ მინდელმა შეისწავლა კენკრა გოჯის თვისებები და გამოუშვა წიგნი ამ მცენარის შესახებ. მასში არის მოყვანილი 33 მიზეზი რის გამოც უნდა მივიღოთ ყოველდღე ეს ნაყოფი.

  1. აუმჯობესებს მიკროცირკულაციას.
  2. ახანგრძლივებს სიცოცხლეს

მასში შემავალი ძლიერი ანტიოქსიდანტები ანეიტრალებენ თავისუფალი რადიკალების დამანგრეველ მოქმედებას უჯრედებზე რაც იწვევს ადამიანის დაბერებას. შედეგად ორგანიზმი უფრო დიდხანს ინრჩუნებს ახალგაზრდობას.

  1. ორგანიზმს აძლევს ძალას და მხნეობას.
  2. აახალგაზრდავებს.

ასტიმულირებს ბედნიერების ჰორმონის გამოყოფას ორგანიზმში, ამ ჰორმონს ასევე ახალგაზრდობის ჰორმონს უწოდებენ, რადგან მასზეა დამოკიდებული ორგანიზმის სწორი და გამართული ფუნქციონირება.
გოჯი ბერის გამოყენების წესი: 
გოჯის დღიური ნორმა შეადგენს 1 სუფრის კოვზს.

გოჯის ნაყოფისგან ცხელი ნაყენის დამზადება:

აიღეთ გოჯის მშრალი ნაყოფი 1 სუფრის კოვზი, დააქუცმაცეთ და ჩაყარეთ მინის ან ემალირებულ ჭურჭელში, შემდეგ დაასხით 200 მილილიტრი ადუღებული წყალი შეფუთეთ და ასე გააჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში. მიღებული ნაყენი გაწურეთ დოლბანდში, გაანაწილეთ 3 ნაწილად და მიიღეთ დღეში 3 – ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. გადაწურვის შედეგად დარჩენილი ნაყოფი აუცილებლად შეჭამეთ.

აუცილებლად სანახავი:14 სიმპტომი, რაც ღვიძლის დაავადებაზე მიგითითებთ! ეს არ უნდა დააიგნოროთ!

Facebook კომენტარები