15 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ მეტი კარაქი – თურმე რამდენი სარგებლის მოტანა შეუძლია ჯანმრთეობისთვის

6237

15 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ მეტი კარაქი – თურმე რამდენი სარგებლის მოტანა შეუძლია ჯანმრთეობისთვის!

ნატურალური შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებებს, რომლებსაც აქვთ სასარგებლო გავლენა ადამიანის სხეულზე:

  1. ქოლესტერინი. იგი მონაწილეობს სისხლძარღვების კედლების გაძლიერებაში, ხელს უწყობს მჟავების და სხვადასხვა ჰორმონების წარმოებას.
  2. ქეტინოლის არსებობა პროდუქტში ნორმალიზდება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების დროს, ხელს უწყობს ბრონქებისა და ფილტვების დაავადებებს.
  3. სხვადასხვა ცხიმოვანი მჟავების არსებობა ხელს უწყობს ადამიანის სხეულის ენერგიით გაჯერებას.
  4. დიდი რაოდენობით ცხიმი ხელს უწყობს ადამიანის ცხიმოვანი ქსოვილის უჯრედების განახლებას. ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ნერვული ქსოვილისა და ტვინისთვის.
  5. კალციუმის მაღალი შემცველობა  გავლენას ახდენს ჩონჩხის სისტემაზე;
  6. მაკრო- და მიკროელემენტების არსებობა, რომლებიც აძლიერებენ იმუნურ სისტემას, აკონტროლებენ საჭმლის მომნელებელ სისტემას, აუმჯობესებენ მხედველობას, კანსა და თმას;
  7. კალორიული შემცველობა და სხეულის გაჯერება ენერგიით.
  8. ამცირებს დაღლილობას.
  9. Კარაქი არის A ვიტამინის ყველაზე ადვილად ათვისებადი წყარო. ეს უკანასკნელი მხარს უჭერს თირკმელზედა ჯირკვლებს და ფარისებრ ჯირკვალს.
  10.  კარაქის ცხიმოვანი მჟავები აადვილებს ცხიმში ხსნადი ვიტამინების A, E, D, K შეწოვას. აქედან გამომდინარეობს, რომ ბოსტნეული უფრო ჯანსაღი (და გემრიელია), როცა კარაქთან ერთად მიირთმევენ.
  11. Კარაქის მოხმარება არ იწვევს ჭარბ წონას. მისი შემადგენელი ცხიმოვანი მჟავების ქიმიური აგებულება ისეთია, რომ შეწოვის შემდეგ ისინი გამოიყენება მხოლოდ ენერგიის მომარაგებისთვის, მაგრამ არა სხეულის ცხიმისთვის. კარაქის გამოყენების შემდეგ ჩნდება სისავსის შეგრძნება. ეს უკანასკნელი ამცირებს შიმშილის გრძნობას და, შესაბამისად, ხელს უშლის ჭარბ კვებას.
  12.  კარაქი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. ანტიოქსიდანტები ანიჭებენ მას ძლიერ დამცავ თვისებებს კიბოს და ათეროსკლეროზის წინააღმდეგ.
  13. K2 ვიტამინის მაღალი შემცველობა ხელს უშლის კარიესის და ოსტეოპოროზის განვითარებას.
  14. კარაქის ცხიმოვანი მოლეკულები აციებენ ქრონიკულ ანთებას, განსაკუთრებით თავის ტვინში და ხელს უშლიან ტოქსინების შეღწევას საჭმლის მომნელებელი სისტემის კედელში.
  15. საიდუმლო ინგრედიენტი არის ნივთიერება, რომელსაც ბიტურატი ეწოდება. ის აქვეითებს ქოლესტერინს და ტრიგლიცერიდებს (ლიპიდებს) და ზრდის ინსულინის მგრძნობელობას შთამბეჭდავი 300%-ით.

ეჭვგარეშეა, რომ კარაქი გახდა მათი შეთქმულების მსხვერპლი, ვინც სარგებლობს იაფი მცენარეული ზეთებისა და ტრანსცხიმების გაყიდვით. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ საძოვრებზე გაშვებული  ძროხების რძისგან დამზადებული კარაქი თავისი სამკურნალო თვისებებით ბევრად უფრო მაღალია, ვიდრე ახვა სახით დამზადებული კარაქი.

Facebook კომენტარები