Ეს პროდუქტი დაეხმარა 70 წლის მამაკაცს ღვიძლის გაწმენდასა და კანქვეშა ცხიმის დაწვაში – სცადოთ და ნახოთ საოცარი შედეგები.

1926

ეს პროდუქტი დაეხმარა 70 წლის მამაკაცს ღვიძლის გაწმენდასა და კანქვეშა ცხიმის დაწვაში – სცადოთ და ნახოთ საოცარი შედეგები.

ღვიძლი ადამიანის შინაგან ორგანოებს შორის ყველაზე დიდია. მას უნიკალური ანატომიური აგებულება და სისხლმომარაგება აქვს, რაც აუცილებელია მისი უამრავი სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი ფუნქციის შესასრულებლად.

ღვიძლის ძირითადი ფუნქციებია:

ნაღვლის, სისხლის შედედების ფაქტორების, იმუნიტეტის სრულყოფილი ფუნქციონირებისთვის საჭირო ცილების, ვიტამინების სინთეზი;

საკვები ნივთიერებების (გლუკოზა, ცხიმები, ვიტამინები) შენახვა`დაგროვება და საჭიროების შემთხვევაში გამოყენება;

საკვებით მიღებული და ორგანიზმში წარმოქმნილი ტოქსინების, მედიკამენტების, ალკოჰოლის უვნებელყოფა და გამოყოფა;

ორგანიზმის ენერგიით მომარაგება (ნახშირწყლების, ცხიმების, ცილების მეტაბოლიზმის პროცესში გამოყოფილი ენერგია აუცილებელია ყველა ორგანოს სრულფასოვანი მუშაობისთვის).

ამიტომ ღვიძლის გარეშე ადამიანი ისევე ვერ იცოცხლებს, როგორც, მაგალითად, კუჭის, ელენთის ან მსხვილი ნაწლავის გარეშე. ყველაფერთან ერთად, ღვიძლი ძირითადი ორგანოა, რომელსაც უნარი შესწევს, დაარეგულიროს სისხლში ქოლესტეროლის დონე, რომელიც ნაღვლის ბუშტის გავლით ნაწლავებში გადააქვს.

ჭარხალი ორგანიზმის გამწმენდ 1 პროდუქტად ითვლება. მის შემადგენლობაში შედის უჯრედისი, სპილენძი, ფოსფორი, ვიტამინი C და უამრავი სასარგებლო მჟავა, რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესს, ანადგურებს ნაწლავებში ლპობის გამომწვევ ბაქტერიებს. გარდა ამისა, ჭარხალი მდიდარია ლიპოტროპული ნივთიერება “ბეტაინით”, რომელიც ღვიძლს ტოქსინებისაგან უკეთ გათავისფლებას აიძულებს. ჭარხალი აახალგაზრდავებს ორგანიზმს (ხელს უწყობს უჯრედთა განახლებას), რადგანაც უხვად შეიცავს ფოლიუმის მჟავას და კვარცს, რომლის წყალობითაც კანის, თმისა და ფრჩხილების მდგომარეობა უმჯობესდება.

ჭარხალი შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშული სახით, უმად (ცოცხლად) სალათებში ან კიდევ დალიოთ მისი ახლად გაწურული წვენი.

Რეცეპტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • 2 ხახვი
  • 2-3 ჭარხალი
  • ძმარი
  • Უმაღლესი ხარისხის ზეითუნის ზეთი

მომზადების წესი:

პირველ რიგში გარეცხეთ ჭარხალი და მოხარშეთ წყალში, დაუმატეთ ცოტა მარილი. დაჭერით ძალიან წვრილ ნაჭრებად. Ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევურიოთ ჭარხალს.  შემდეგ დაუმატეთ ძმარი და ზეითუნის ზეთი. დავამატოთ მარილი.

ეს სალათი ძალიან სასარგებლოა მსხვილი ნაწლავის დეტოქსიკაციისთვის, ღვიძლის გასაწმენდად და დაკარგული მხედველობის აღსადგენად.

 

Facebook კომენტარები