განმაცვიფრებელი ხალხური რეცეპტი ღვინით -გამოიყენება ანემიის და სისხლის სხვადასხვა დაავადებების მკურნალობის დროს!

393

განმაცვიფრებელი ხალხური რეცეპტი ღვინით -გამოიყენება ანემიის და სისხლის სხვადასხვა დაავადებების მკურნალობის დროს!

თავისუფალ დროს, ვამზადებ სამკურნალოდ ყველა შესაძლო ვარიანტს, რომელთაგან ერთიც ახლა მინდა გაგიზიაროთ. ხახვთან ერთად ინფუზია უმარტივესი, მაგრამ ძალიან სასარგებლო სასმელია, რომელიც მუდამ უნდა გქონდეთ სახლში.

უცხო არავისთვისაა, რომ ეს ორი ინგრედიენტი ძალიან სასარგებლოა ორგანიზმისთვის და რამდენიმე მათგანი აძლიერებს იმუნიტეტს‚ თქვენ ყოველთვის ჯანმრთელი იქნებით. მოამზადებთ ეს უმარტივესი ნაყენი და ურჩიეთ თქვენს მეგობრებს. იმიტომ, რომ ჯანმრთელობა ჩვენს დროში ძალიან მნიშვნელოვანია!

საჭირო ინგრდიენტები:

1 საშუალო ზომის ხახვი;

1 ჭიქა  ღვინო (თუ არ გაქვთ სახლში დაწურული ღვინო, მაშინ გამოიყენეთ მაღაზიაში ნაყიდი ღვინო, თუმცა, თუ ეს შესაძლებელია, ჯობია სახლის ღვინო მიიღოთ).

მოზადების წესი:

პირველ რიგში, გააცალეთ ხახვს კანი, გარეცხეთ გამდინარე წყლის ონკანის ქვეშ და შემდეგ დაჭერით კუბებად ან პატარა ნაჭრებად ხის დაფაზე. დაჭრილი ხახვი გადაიტანეთ მინის ქილაში. ამის შემდეგ, ჩაასხით ერთი ჭიქა ღვინო. ხრახნიანი სახურავი მოუჭირეთ და ოდნავ შეანჯღრიეთ. დატოვეთ ნაყენი ერთი კვირის განმავლობაში, სასურველია ბნელ ადგილას. ამის შემდეგ გაწურეთ იგი მარლის მეშვეობით და დაიწყეთ მისი გამოყენება სამკურნალო მიზნებისთვის.

როგორც ცნობილია, წითელ ღვინოს აქვს დამამშვიდბელი თვისება. ის მოგიხსნით დაღლილობას. ასევე, მას აქვს ანტისეპტიკური და ანტიბაქტერიული მოქმედებაც. დაიმახსოვრეთ, ღვინით მკურნალობის დროს ის რაოდენობა უნდა მიიღოთ, რაც არავითარ შემთხვევაში არ გამოიწვევს თრობას. წითელი ღვინო – ეს გახლავთ “სისხლი ჭიქაში”. იგი გამოიყენება ანემიის და სისხლის სხვადასხვა დაავადებების მკურნალობის დროს. ბევრ კლინიკაში, სადაც გულ-სისხლძარღვთა, ფილტვების, კუჭ-ნაწლავის, სისტემური დაავადებების მქონე პაციენტები მკურნალობენ, ექიმები მათ რაციონში მცირე რაოდენობით წითელ ღვინოს რთავენ, რაც ორგანიზმს სწრაფად გამოჯანმრთელებაში ეხმარება.

წითელი ღვინის სასარგებლო თვისებები: წითელი ღვინო შეიცავს ვიტამინებს B2, B1, C, D, რკინას, კალიუმს, მაგნიუმს, იოდს, მანგანუმსა და ოქროს. იგი დიდი რაოდენობით შეიცავს ამინომჟავებს, რაც მის სამკურნალო თვისებებს განაპირობებს. ასევე შეიცავს ბუნებრივ ანტიოქსიდანტებს – ფლავანოიდებს. მას ონკოლოგიური დაავადებების პრევენციისა და სამკურნალოდ იყენებენ. ღვინო სიმსივნური უჯრედების განვითარებას ორი მიზეზის გამო უშლის ხელს: პირველი – იგი იცავს ადამიანის სხეულს მავნე, ულტრაიისფერი გამოსხივებისაგან, მეორე – იგი შეიცავს საპონინებს, კატეხინებს და სხვა ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც დნმ-ის უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებისაგან იცავს. იგი ზრდის სისხლში “კარგი” ქოლესტერინის დონეს, ხოლო “ცუდს” გამოდევნის.

 

Facebook კომენტარები