ყველა სეზონზე პოპულარული : ჯანჯაფილისა და  ნივრის წვნიანის რეცეპტი :  ებრძვის გრიპს, გაციებას, ჭარბ სისველესა  და სინუსურ ინფექციებს!

219

ყველა სეზონზე პოპულარი : ჯანჯაფილისა და  ნივრის წვნიანის რეცეპტი :  ებრძვის გრიპს, გაციებას, ჭარბ სისველესა  და სინუსურ ინფექციებს!

ნივრის სარგებელი ჯანმრთელობისთვის

ნიორი შეიცავს ალიცინს, ნივთიერებას, რომელიც ცნობილია თავისი ძლიერი ანტიოქსიდანტური, სოკოს საწინააღმდეგო, ანტიმიკრობული და ანტივირუსული თვისებებით. ასევე სასარგებლოა ორგანიზმისთვის საჭმლის მომნელებელი სისტემის, იმუნური სისტემის და სისხლის მიმოქცევის გასაუმჯობესებლად, ასევე არტერიული წნევის დონის დაქვეითებისთვის, თუ არ მოგწონთ ეს სანელებელი, სცადეთ უსუნო ნივრის დანამატები.

ნივრის სასარგებლო თვისებები:

  • ნიორი  არეგულირებს არტერიულ წნევას.
  • აბალანსებს სისხლში შაქრის დონეს.
  • ებრძვის ალერგიას.
  • შლის პარაზიტებს ორგანიზმში.
  • ამცირებს არტერიებზე ნადების წარმოქმნას.
  • ხელს უწყობს წონის მატებას.
  •  აცხრობს ანთებას.
  • ამშვიდებს ზედა სასუნთქი გზების ინფექციებს.
  • მკურნალობს ყელის ტკივილს.
  • ნიორი დატვირთულია ვიტამინებითა და მინერალებით, რომლებიც ებრძვიან გაციების და გრიპის სიმპტომებს.

 

ჯანჯაფილის სარგებელი ჯანმრთელობისთვის

ჯანჯაფილი დიდი ხანია გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი პრობლემების, ცხელების, გაციების და სხვა პირობების სამკურნალოდ. ეს არის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო საშუალება და ძალზე ეფექტურია ართრიტის შესამსუბუქებლად. მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ის სასწაულებს ახდენს ღებინების და გულისრევის მკურნალობაში. მის თვისებებზე მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა დაამტკიცა, რომ მას აქვს ანტიოქსიდანტური, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტიმიკრობული თვისებები, რაც ხელს უწყობს გაციების და გრიპის სიმპტომების განკურნებას. 

ჯანჯაფილისა და  ნივრის წვნიანი

წარმოგიდგენთ გასაოცარ რეცეპტს, რომელიც აერთიანებს ამ ორ სუპერპროდუქტს. ეს წვნიანი საოცრად ეფექტურია გაციების, გრიპის და სინუსური ინფექციების სიმპტომების შესამსუბუქებლად.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 2 კბილი ნიორი, გაფცქვნილი და წვრილად დაჭრილი.
  • 50 გრ გახეხილი ფესვი ჯანჯაფილი.
  • 4 მწვანე ხახვი, წვრილად დაჭრილი.
  • 7 ჭიქა ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი
  •  1 წვრილად დაჭრილი წიწაკა

ინსტრუქცია:

ნიორი, ჯანჯაფილი და ხახვი მოათავსეთ დიდ ქვაბში ბულიონთან ერთად და ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დარბილებამდე. დაამატეთ წიწაკა და ადუღეთ კიდევ ხუთი წუთი. მიირთვით თბილ პურთან ერთად.

რჩევები: შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ წიწაკა სხვა სანელებლებით, თუ ამ სანელებლის მოყვარული არ ხართ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ დარიჩინი. უმრავალფეროვანი გემოებისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ყაბაყი და სტაფილო. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ გახეხეთ .

მერწმუნეთ ამ სუპის სასარგებლო თვისებებით გაგაოცებთ. მიირთვით ზომიერად. დღეში ერთხელ საკმარისია, რათა მიიღოთ მიტამინები.

Facebook კომენტარები