15 ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი მთელს პლანეტაზე. ეს უბრალოდ საოცარია!

653

15 ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი მთელს პლანეტაზე. ეს უბრალოდ საოცარია!

აქ მოცემულია პლანეტის ყველაზე ჯანსაღი საკვების სია, რომელიც უნდა შეიტანოთ თქვენს ყოველდღიურ კვების რაციონში. ჯანსაღ კვებაზე უამრავი რამ დაწერილა. თითოეული საკვები პროდუქტის კალორიული შემცველობა და ღირებულება მითითებულია საქონლის ყველა შეფუთვაზე. მაგრამ კერძის მომზადებისას, რომელიც აერთიანებს სარგებელს და საჭიროებას, სასარგებლოა იცოდეთ მსოფლიოში ყველაზე ღირებული პროდუქტების შესახებ.

პლანეტაზე არის უნიკალური პროდუქტები, რომელშიც შედის ადამიანის სხეულისთვის შეუცვლელი ნივთიერებები, რომელთა მცირე რაოდენობამ შეიძლება აანაზღაუროს ვიტამინებისა და ღირებული მიკროელემენტების ნაკლებობა, ადამიანისთვის საჭირო მთლიანი მოცულობით. ახალი ხილი, კენკრა და ბურღულეული ახდენს ფიზიოლოგიური ენერგიის შევსების უზარმაზარ მარაგს. მათი უმეტესობა მაქსიმალურად ინახავს სასარგებლო ნივთიერებებს გაყინულ ან გამხმარ მდგომარეობაში. მაშ ასე, გაეცანით მათ:

1. გარგარი. იგი შეიცავს ბეტა-კაროტინს. იგი ზღუდავს თავისუფალი რადიკალების მოქმედებას და ხელს უშლის სხეულის ჭურჭლის კედლების განადგურებას.

2. ავოკადო. ხილი, რომელიც შეიცავს ჯანსაღ, უჯერ ცხიმს და ოლეინის მჟავას. მათ შეუძლიათ შეამცირონ ქოლესტერინის დონე და მნიშვნელოვნად გაზარდონ მაღალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინები.

3. ჟოლო. ეს კენკრა მდიდარია C ვიტამინით. მასში შემავალი მჟავას გამო, ელაჯიკი აფერხებს კიბოს უჯრედების ზრდას.

4. მანგო. სტანდარტული ზომის ერთი ნაყოფი უზრუნველყოფს ადამიანის ორგანიზმის ყოველდღიურ დოზას C ვიტამინისას (დაახლოებით 57 მგ). მას აქვს უნარი თავიდან აიცილოს ართრიტი, მოაშუშოს ჭრილობები და გააძლიეროს იმუნური სისტემა მასში არსებული ანტიოქსიდანტების გამო.

5. კანტალუპი. წარმოადგენს გოგრისებრთა ჯგუფს, მას სპარსულ ნესვსაც უწოდებენ. უტკბესი და არომატული ნესვის სახეობაა. მისი შემადგენლობით, ნესვის ნახევარი შეიცავს დღეში ორჯერ C ვიტამინს (დაახლოებით 115 -120 მგ.) ძლიერი ანტიოქსიდანტი – ბეტა-კაროტინი იცავს ადამიანის ქსოვილებსა და უჯრედებზე აქტიური თავისუფალი რადიკალების უარყოფითი ზემოქმედებისგან.

6. შტოში. უნიკალური კენკრა საშარდე გზების ინფექციების წინააღმდეგ საბრძოლველად, აჩერებს პათოგენური ბაქტერიების განვითარებას.

7. პომიდორი. იგი შეიცავს კაროტინოიდს – ერთ-ერთ ყველაზე ძლიერს ამ კატეგორიაში. მას აქვს ანტიოქსიდანტური თვისებები. კვლევებმა აჩვენა, რომ მსხვილი ნაწლავის კიბოს უჯრედების რისკი 50% -ით შემცირდება ყოველდღიური გამოყენებისას.

8. ქიშმიში. ნამდვილი მარგალიტი ადამიანის სხეულისთვის. მასში რკინის მაღალი შემცველობა უზრუნველყოფს ორგანიზმის კრინით მომარაგებას.

9. ლეღვი. მასში ვიტამინი B6 მთლიანად ფარავს სხეულის საჭიროებებს სეროტონინზე, რომელსაც “სიამოვნების ჰორმონს” უწოდებენ. იგი ასევე შეიცავს კალიუმს და ნახშირწყლებს.

10. ლიმონი. ეს ხილი არ შეიცავს ცხიმებს და ნახშირწყლებს, მაგრამ C ვიტამინი რაოდენობითაა, რომლსაც კიბოს თავიდან აცილება შეუძლიათ.

11. ხახვი. ხახვის შემცველობაშია: ანტიოქსიდანტები, ფლავონოიდი კვარცეტინი, რომელიც შლის ცხიმებს და აბრკოლებს კიბოს უჯრედების ზრდას.

12. არტიშოკი. ერთი შეხედვით, არაჩვეულებრივი ბოსტნეული შეიცავს სილომარინს, ანტიოქსიდანტს, რომელიც აკონტროლებს ქოლესტერინს მაღალი ბოჭკოვანი შემცველობის გამო.

13. ხორბლის ჩანასახები. ისინი შესანიშნავად უმკლავდებიან კუნთების სპაზმებს, შემადგენლობაში მაგნიუმის არსებობის წყალობით.

14. ოსპი. იზოფლავონები შეიცავს ბოჭკოს გულის კუნთს და შეუძლია ებრძოლოს ძუძუს კიბოს. ზღვის პროდუქტები და ყველანაირი კიბოსნაირნი და მოლუსკი შეიცავს კალიუმს, მაგნიუმს, იოდს, ვიტამინ B12- ს, რაც იშვიათია ჩვენს ყოველდღიურ კვების რაციონში. რაც განსაკუთრებით აუცილებელია აქტიური გონებრივი შესაძლებლობების შესანარჩუნებლად და ნერვული სისტემის მაღალხარისხიანი ფუნქციონირებისთვის.

15. თაფლი. მისი მაღალი კვებითი ღირებულება და სამკურნალო თვისებები განისაზღვრება არა მარტო ადვილად ასათვისებელი შაქრების დიდი რაოდენობით, არამედ ფიზიოლოგიურად სრულფასოვანი მინერალური ნივთიერებების, ფერმენტების, ვიტამინებისა და ანტიმიკრობული ნივთიერებების შემცველობითაც. ნატურალური თაფლი აძლიერებს ნივთიერებათა ცვლას, ახდენს ბაქტერიოციდულ, ანთების საწინააღმდეგო და მატონიზებელ მოქმედებას.

Facebook კომენტარები