აი, რატომ უნდა ჭამოთ დილას ქიშმიში. ეს მიზეზები ამაში დაგარწმუნებთ..
ქიშმიში გავრეცელებულია ცომეულსა და საკონდიტრო ნაწარმში. ამასთან, მისი დამატება შეგიძლიათ სხვა კერძებშიც, რადგან ქიშმიში საკმაოდ მრავალფეროვანია, მაგალითად, ტკბილეულში, ქათამი ბრინჯით, იოგურტით და ბურღულეულით და ბოსტნეულის სალათებით.
მიზეზები რატომ უნდა ჭამოდ დილით: ესპანეთის კვების ფონდის თანახმად, ქიშმიში მდიდარია ნახშირწყლებითა და ბოჭკოებით, ასევე მდიდარია კალციუმით, ფოსფორით, ნატრიუმითა და რკინით. გარდა ამისა, ქიშმიში შეიცავს კალიუმს, ნიაცინს და A პროვიტამინს - ნივთიერებებს, რომლებიც აუცილებელია ორგანიზმის, განსაკუთრებით კუნთოვანი სისტემის გამართული მუშაობისთვის. ახლა ჩვენ შეგვიძლია გავაანალიზოთ მიზეზები, თუ რატომ უნდა მივირთვათ ქიშმიში დილით საუზმეზე ან დღის განმავლობაში.
1. გაძლევთ ენერგიას. ტკბილი გემო და საკვები ნივთიერებების მაღალი შემცველობა ნიშნავს, რომ ქიშმიში დაგეხმარებათ მოგცეთ ენერგია დღის დასაწყებად. ვინაიდან ის შეიცავს ნიაცინს, ქიშმიშის რეგულარულმა გამოყენებამ შეიძლება გააუმჯობესოს გულის ჯანმრთელობა. რკინის მაღალი შემცველობა ნიშნავს, რომ ქიშმიში კარგი ანთების საწინააღმდეგო საშუალებაა. იგი ასევე შეიცავს მაგნიუმს, მინერალს, რომელიც აუცილებელია ჯანმრთელი ძვლებისა და კუნთებისათვის. ასე რომ, დილით ქიშმიშის ჭამა კარგი იდეაა თქვენი სხეულის დამატებითი კვებისა და ენერგიის უზრუნველსაყოფად, რომ ის იყოს აქტიური და მზად იყოს ნებისმიერი საქმიანობისთვის, მაგალითად ფიზიკური შრომისა თუ სპორტული ვარჯიშისთვის.
2.ის აუმჯობესებს ნაწლავის მუშაობას. იმის გამო, რომ ქიშმიში მდიდარია ბოჭკოთი, ისინი ხელს უწყობენ ნაწლავის მოძრაობის მოწესრიგებას და თავის მხრივ ხელს უშლიან ყაბზობას. შეუთავსეთ მას ხილის პატარა ნაჭრები, (მაგალითად, ვაშლი) და აღარ შეგაწუხებთ ნაწლავის პრობლემა.
3. ქიშმიში სასარგებლოა ძვლის ჯანმრთელობისთვის. ქიშმიში, როგორც ლეღვის ჩირი, მდიდარია კალციუმით. თუ მუჭა ქიშმიშს დაუმატებთ ბუნებრივ, უშაქრო იოგურტს, შეგიძლიათ გაზარდოთ კალციუმის მიღება და ხელი შეუწყოთ ძვლების გაჯანსაღებას. გარდა ამისა, ჩირი არის ბორას ერთ-ერთი საუკეთესო წყარო, მიკროელემენტი, რომელიც გჭირდებათ თქვენს რაციონში. მეორეს მხრივ, როგორც მანამდე აღვნიშნეთ, ეს ჩირი ასევე შეიცავს ბევრ კალიუმს. კალიუმი კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებაა, რომელიც ხელს უწყობს ოსტეოხონდროზის და სახსრების ტკივილის წინააღმდეგ ბრძოლას, რომელიც დაკავშირებულია ასაკის მატებასთან.
4. ეს შეიძლება დაგვეხმაროს ჰიპერტონიის წინააღმდეგ ბრძოლაში. კიდევ ერთი მიზეზი რატომ ვუწევთ რეკომენდაციას ქიშმიშის მიღებას-შეუძლიათ წნევის დაწევა და გულის გაჯანსაღება. მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, რომ ქიშმიში შეიცავს გლუკოზას. ამრიგად, ყველა იმ სარგებელის მაქსიმალურად გამოყენების გასაღები, რომელიც მას აქვს, არის ამ პროდუქტის რეგულარული ჭამა მცირე რაოდენობით. თუ, მაგალითად, ყოველდღე მუჭა ქიშმიშს მიირთმევთ, მიიღებთ კალიუმის მაღალ შემცველობას, რაც შესანიშნავია არტერიული წნევის შესამცირებლად. ქიშმიში შეიძლება ყოველდღიურად შესანიშნავი საუზმე იყოს, მაგრამ თქვენ არ გჭირდებათ მასზე ჩამოკიდებულება და უგულებელყოფა სხვა ცხოვრების წესის და კვების. უბრალოდ დარწმუნდით, რომ თქვენს სხეულს მიანიჭეთ ის, რაც სჭირდება დილით, რომ იყოს აქტიური და დღისთვის მზად.