Წითელი ღვინო ხველის მოსახსნელად: რეცეპტები და საიდუმლოებები სწორი მომზადებისთვის
ვირუსები და ავადობა ყველაზე ხშირად ვლინდება ზუსტად შემოდგომაზე და ზამთარში. ცხელი წითელი ღვინო დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ ხველას და გაციებას. თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ მისი სწორად მომზადება.
Ცხელი ღვინო ეფექტური ხალხური საშუალებაა, რომელსაც ბებია და ბაბუა იყენებდნენ. თბილი წითელი ღვინო ხელს უწყობს ისეთი სიმპტომების შემსუბუქებას, როგორიცაა:
- ცხვირის შეშუპება;
- შაკიკი;
- ყელის ტკივილი;
- მშრალი ხველა;
- კუნთების სისუსტე;
- უძილობა.
ამ სასმელის ეფექტურობა განპირობებულია მისი შემადგენლობით. ღვინო შეიცავს: ცილებს, ბოჭკოვან, ასკორბინის მჟავას, ფლავონოიდებს და სხვა ნივთიერებებს.
ყველა ეს ნივთიერება :
- აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს და სისხლის მიმოქცევას;
- გამოდევნის ტოქსინებს და თხელ ნახველს;
- ლორწოვანი გარსის დეზინფექცია;
- სისხლძარღვების მუშაობის ნორმალიზება;
- აძლიერებს იმუნიტეტს.
თბილი წითელი ღვინო ხელს შეუწყობს ორგანიზმის აღდგენას და ტონუსში მოყვანას.
Სასმელს აქვს გამათბობელი ეფექტი, ამიტომ კარგია მისი დალევა ოფლის მისაღებად. გლინტვეინი დიდ დახმარებას უწევს ხველას და ყელის ტკივილს.
ცხელი ღვინის რეცეპტი ხველისთვის
წითელი ღვინის სასმელს გლინტვეინს უწოდებენ. მისი დალევა შეგიძლიათ არა მხოლოდ გაციების დროს, არამედ ზამთარშიც.
Სასმელის მოსამზადებლად უნდა გამოიყენოთ მშრალი ან ნახევრად მშრალი წითელი ღვინო. იმისათვის, რომ სასმელი გემრიელი იყოს და ყველა სასარგებლო თვისება შეინარჩუნოს, მისი მომზადებისას უნდა დაიცვათ შემდეგი წესები:
არ მიიყვანოთ ადუღებამდე, წინააღმდეგ შემთხვევაში არ გამოდგება;
არ გამოიყენოთ ლითონის ჭურჭელი, უმჯობესია აიღოთ მინის ან კერამიკული ჭურჭელი;
სანელებლები მთლიანად უნდა დავამატოთ: დარიჩინის ჩხირები, ჯანჯაფილის ნაჭრები.
არ დაამატოთ გამდინარე წყალი, გამოიყენეთ მინერალური ან ადუღებული წყალი; სუფრაზე მიტანის წინ გადაწურეთ.
გლინტვეინის დალევა სქელი ჭიქებიდან უმჯობესია. ასეთ კონტეინერში უფრო დიდხანს ინარჩუნებს სითბოს. სასმელს ხელახლა ვერ გააცხელებთ, აღარ გამოადგება.
ვისთვის არ შეიძლება ცხელი წითელი ღვინის დალევა?
ნებისმიერი სხვა საშუალების მსგავსად, რომელიც გამოიყენება დაავადების სამკურნალოდ, გლინტვეინსაც აქვს გარკვეული უკუჩვენებები. არ შეიძლება ცხელი წითელი ღვინის დალევა, როდესაც:
- სისხლის მაღალი წნევაა;
- ორსულობა;
- კუჭის წყლული;
- სისხლძარღვებთან დაკავშირებული პრობლემები;
- ალერგია;
- მაღალი ტემპერატურა;
- ანტიბიოტიკების ერთდროული გამოყენება.