სწრაფი და გემრიელი პეჩენიები, რომელსაც ბებო დღემდე მიმზადებს!

483

სწრაფი და გემრიელი პეჩენიები, რომელსაც ბებო დღემდე მიმზადებს!

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 250 გრ დარბილებული მარგარინი
  • 300 გრ არაჟანი
  • 2,5 – 3 ს.კ. ფქვილი
  • ნახევარი პაკეტი გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

მოზილეთ რბილი ცომი, ისე რომ ხელებს არ გეკრობოდეთ.შემოახვიეთ ცელოფანი და 30 წუთის განმავლობაში მოათავსეთ მაცივარში.  მზა ცომი გააბრტყელეთ, ამოჭერით სასურველი ფორმები, ზემოდან მოაყარეთ შაქარი და შედეთ ღუმელში გამოსაცხობად 180 გრადუსზე.გამოიღეთ, გააგრილეთ და გემრიელად მიირთვით!

რეცეპტი 2

სწრაფი პეჩენიები

საჭირო ინგრედიენტები:
  • 234  ჭიქა ფქვილი
  • 1   ჩ/კ საცხობი სოდა

  • 12  ჩ/კ გამაფხვიერებელი

  • 1   ჭიქა დარბილებული კარაქი

  • 112  ჭიქა თეთრი შაქარი

  • 1   ცალი კვერცხი

  • 1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. პატარა თასში აურიეთ ფქვილი, საცხობი სოდა და გამაფხვიერებელი. დიდ თასში კარაქი და შაქარი გლუვი მასის მიღებამდე თქვიფეთ. შეათქვიფეთ კვერცხი და ვანილი. თანდათანობით შეურიეთ ფქვილის ნაზავს. ცომი ჩაის კოვზით ამოიღეთ, დაამრგვალეთ, ოდნავ გააბრტყელეთ და მოათავსეთ უცხიმო საცხობ ლანგარზე. აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 8-10 წუთით, გადაბრაწვამდე. ორიოდე წუთი ლანგარზევე გააგრილეთ. შემდეგ რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ და ბოლომდე გააცივეთ.

 

ხელნაკეთი ორცხობილამარგარინის რეცეპტი

მარგარინით პეჩენიის დამზადების კლასიკური მეთოდი საშუალებას გაძლევთ გამოაცხოთ ხრაშუნა, რომელიც პირში დნება, გემრიელი დესერტი. პეჩენიები  შეგიძლიათ დაამშვენოთ შოკოლადით, შაქრის ფხვნილით და ა.შ.

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 600 გ;
  • მარგარინი – 180 გ;
  • შაქარი – 1 ს.კ.;
  • კვერცხი – 2 ც.;
  • გამაფხვიერებელი – ჩაის კოვზის წვერზე;
  • ვანილინი – ½ ჩაის კოვზი.

მომზადების მეთოდი:

თასში ან პატარა ქვაბში აურიეთ კუბიკებად დაჭრილი მარგარინი და გრანულირებული შაქარი. მიღებული მასა მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე, უნდა გადნეს მასა. დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, ყველაფერი აურიეთ, გადმოდგით და  ოდნავ გააცივეთ. ამის შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი, ცომი მიიყვანეთ ერთგვაროვან კონსისტენციმდე. ფქვილი, ვანილინი თანდათან დაუმატეთ. მასა ზილეთ სანამ არ გახდება რბილი.  ფორმის ქვედა ნაწილი დაფარეთ საცხობი ქაღალდით.

Facebook კომენტარები