ამ პროცედურას უკვე 10 წელია ვაკეთებ! ამის წყალობით მარტივად ვუმკლავდები უამრავ დაავადებას! ახლა ის ყოველთვის ჩემს მაგიდაზეა!

204

ამ პროცედურას უკვე 10 წელია ვაკეთებ! ამის წყალობით მარტივად ვუმკლავდები უამრავ დაავადებას! ახლა ის ყოველთვის ჩემს მაგიდაზეა!

Ზაფხულის დადგომასთან ერთად,  ჩვეულებრივ კრეფენ ნივრის ყლორტებს ისე, რომ უფრო მეტი საკვები ნივთიერებები დარჩეს ბოლქვებზე. მაგრამ არ იჩქაროთ მათი გადაგდება – ისინი არამარტო გემრიელია, არამედ წარმოუდგენლად სასარგებლოც.

შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნივრის ღეროები კეძებში, ამით თქვენ საჭმელს უფრო გემრიელსა და ჯანმრთელს გახდით. ეს არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ ორგანიზმისთვის დიდი სარგებელის მომტანიც:

მწვანე ნივრის ღეროები პირველ რიგში მდიდარია C ვიტამინით !
ნივრის ყლორტები დაბალკალორიულია და თუ ფიგურას ინარჩუნებთ, ამის გაკეთება განსაკუთრებით მნიშვნელოვანი იქნება თქვენთვის.

ნივრის ღეროები მდიდარია რკინით – ვაშლზე მეტადაც კი! გოგირდი, კალციუმი – ეს ყველაფერი პროდუქტს დამახასიათებელ სუნს ანიჭებს. ამ.ღეროს ეთერზეთს ხშირად იყენებენ – ის შეიცავს ბევრ ბუნებრივ ანტიბიოტიკს, რომლებიც ეფექტურად თრგუნავს ბაქტერიების და მიკრობების განვითარებას.

ნივრის ღეროები დადებითად მოქმედებს გულისა და სისხლძარღვების მუშაობაზე, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინს, სასარგებლოა ჰიპოტენზიის, ათეროსკლეროზის, თრომბოზის, ხანგრძლივი დაავადებების სამკურნალოდ.

მარტივად რომ ვთქვათ, ნივრის ღეროები ჯანმრთელობისთვის წარმოუდგენლად სასარგებლოა! ჩვენ გთავაზობთ მის მომზადებას ზამთრისთვის ამ მარტივი რეცეპტის გამოყენებით. ჩვეულებრივ მენიუში შეგიძლიათ არა მხოლოდ გემოსთვის დაამატოთ,  არამედ თქვენს ჯანმრთელობას ხელს შეუწყობს.

რეცეფტი

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ ნიორის ყლორტები,
  • – 3 ჩ.კ. მარილი,
  • – 2 ცხარე წიწაკა,
  • – 0,5 ჩ.კ. დაფქული შავი პილპილი
  • – 0,5 ჩ.კ. დაფქული ქინძი.

მომზადება:

  1. ღეროები კარგად გარეცხეთ. მყარი ნაწილი უნდა მოიხსნას.
  2. დაჭერით  და მოათავსეთ ბლენდერში სხვა ინგრედიენტებთან ერთად.
  3. დაყავით პატარა ტომრებში ან სილიკონის ფორმებში (ყინულის. ან მაფინების გამოსაცხობ ფორმებში)
  4. მოათავსეთ მაცივარში (საყინულეში).
  5. შენახვა შეიძლება დაახლოებით ერთი წლის განმავლობაში.
    ახლა თქვენ მარტივად შეგიძლიათ გაამდიდროთ თქვენი ორგანიზმი ვიტამინების ნაკრებით.

ექიმები არ გვირჩევენ ნივრის მიღებას კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის,დაავადებების დროს. უკუნაჩვენებია ასევე პანკერასისა და თირკმლის პათოლოგიების შემთხვევაშიც.

გასათვალისწინებელია, რომ ნიორი ალერგიული პროდუქტია, ამიტომ ალერგიისაკენ მიდრეკილების დროს სიფრთხილე გვმართებს.

და ბოლოს, როდიდან შეიძლება პატარას ნიორი გავასინჯოთ? 9-10 თვიდან მხოლოდ მოხარშული, სადილების შემადგენლობაში, 3 წლიდან კი უმი სახითაც შეგვიძლია შევთავაზოთ.

Facebook კომენტარები