რატომ არის ჯინჯერის ჩაი ასეთი სასარგებლო და როგორ უნდა მოვამზადოთ სწორად?!

773

რატომ არის ჯინჯერის ჩაი ასეთი სასარგებლო და როგორ უნდა მოვამზადოთ სწორად?!

ყავის მოყვარულებიც კი უნდა დაეთანხმონ, რომ  ცხელი ჩაით დღის  დაწყება შესანიშნავია! ადამიანების უმეტესობა მიდრეკილია მწვანე ჩაის არჩევისკენ, რაც მშვენიერი ვარიანტია, მაგრამ ჩვენ გვინდა შემოგთავაზოთ სხვა ჯანსაღი სასმელი – ჯანჯაფილის ჩაი.

ჯანჯაფილის ჩაი ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა, კერძოდ:

აძლიერებს იმუნურ სისტემას

ჯანჯაფილში შემავალ აქტიურ ნაერთს, რომელსაც ჯინჯეროლი ეწოდება, აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები.

გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ასევე ასტიმულირებს ორგანიზმის უნარს, თავიდან აიცილოს ინფექციები, ამიტომ ის ფანტასტიკური საშუალებაა გრიპის და გაციების დროს.

მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო საშუალება

ჯანჯაფილის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთები ხელს უშლის მრავალ დაავადებას და ამშვიდებს სახსრებისა და კუნთების ტკივილს.

გარდა ამისა, ქრონიკული ანთება ასოცირდება დიაბეტთან, აუტოიმუნურ დაავადებებთან, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან, ართრიტთან, ფილტვის დაავადებასთან და ალცჰეიმერის დაავადებასთან.

აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას

ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება გააუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, რადგან ის ხელს უშლის ანთებას, აპოპტოზს და ოქსიდაციურ სტრესს.

ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას

ეს შესნიშნავი  ფესვი ხელს უწყობს სისხლის სწორ ნაკადს, რადგან ის ებრძვის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს,  როგორიცაა მაღალი ქოლესტერინი ან მაღალი წნევა. ამიტომ ჯანჯაფილი ეფექტურია ინფარქტისა და ინსულტის თავიდან ასაცილებლად.

აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას

ჯანჯაფილი აძლიერებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ამრიგად, მისი გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ყაბზობა, გულისრევა, კრუნჩხვები, დიარეა და ღებინება.

აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები

ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო, ჯანჯაფილი წარმოუდგენლად ეფექტურია, რადგან აფერხებს დაავადების განვითარებას. მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა დაამტკიცა, რომ ჯანჯაფილი ეფექტურია კანის, ღვიძლის, შარდის ბუშტის, მკერდის, ფილტვის, პროსტატის, ლიმფომის, პანკრეასის და კოლორექტალური დაავადებების პროფილაქტიკაში. ამიტომ, ძალიან სასარგებლო იქნება, თუ ამ ჩაის რეგულარულად მიირთმევთ.

ჩაის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  • უმი ჯანჯაფილის 4-6 თხელი ნაჭერი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • ორგანული თაფლი (სურვილისამებრ)
  • პატარა კერამიკული ქოთანი

როგორ გავაკეთოთ:

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაამატეთ ჯანჯაფილი, მაგრამ შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაის ჭიქაში ჩაასხით. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით. ისიამოვნეთ!

გისურვებთ ჯანმრთელობას!

 

Facebook კომენტარები