თუ სისხლში ჭარბი შაქარი აღმოაჩინეთ არ შეშინდეთ და ეს სასმელი მოამზადეთ..
Ბოლო დროს სულ უფრო მეტი ადამიანი იტანჯება ტიპი 2 დიაბეტით. ამ ადამიანებს ახასიათებთ ჭარბი წონა, ამ დიაგნოზის მქონე პაციენტების 70%-ს სიმსუქნე აწუხებს.
დაკავდით სპორტით, იკვებეთ ჯანსაღად და იყავით ჯანმრთელი!
ამ სტატიაში ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოხდეს სისხლში შაქრის დონის ნორმალიზება, ასევე ჭარბი წონისგან თავის დაღწევა, უბრალოდ გემრიელი სმუზის დალევით.
ეს რეცეპტი შეიქმნა მეცნიერის მიერ, რომელსაც დიაბეტის დიაგნოზი დაუსვეს.
მან იცოდა, რომ გარკვეული ხილისა და ბოსტნეულის ჭამა ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს.
მან ჩაატარა რამდენიმე კვლევა, სანამ არ აღმოაჩინა საკვების შესანიშნავი კომბინაცია სისხლში შაქრის დონის შესამცირებლად, ამ სასმელის კიდევ ერთი სარგებელი წონის დაკლება აღმოჩნდა.
25 დღის განმავლობაში ამ სასმელის დალევით მან შეძლო არა მხოლოდ სისხლში გლუკოზის ნორმალური დონის შენარჩუნება, არამედ თითქმის 11 კილოგრამის დაკლება!
ამ სასმელის ძირითადი ინგრედიენტებია ბოსტნეული და ხილი, ამიტომ ეს სმუზი ეფექტურად ასუფთავებს ორგანიზმს, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და აძლიერებს იმუნურ სისტემას!
Რეცეპტი
საჭირო ინგრედიენტები:
- 2 ბანანი
- 2 ვაშლი
- 1 მუჭა წითელი კომბოსტო
- 3 კივი
- 1 სუფრის კოვზი თაფლი
- ½ ლიტრი წყალი
მომზადების წესი:
გააცალეთ კანი ბანანს და კივს, გარეცხეთ ვაშლი და აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვნი მასის მიღებადე.
დალიეთ ერთი ჭიქა ეს სასმელი დღეში 2-ჯერ, დილით უზმოზე და საღამოს ვახშმის ნაცვლად.
განაგრძეთ მკურნალობა ზედიზედ სულ მცირე 25 დღის განმავლობაში შეწყვეტის გარეშე.
ვინაიდან თვითმკურნალობა შეიძლება სახიფათო იყოს, ხალხური საშუალებების გამოყენებამდე საჭიროა ექიმის კონსულტაცია!
კვება დიაბეტის დროს:
ჯანმრთელი ადამიანისთვის შიმშილი სავსებით ბუნებრივი შეგრძნებაა, მისი მოთმენა არამცთუ რამდენიმე საათს, რამდენიმე დღესაც კია შესაძლებელი.
დიაბეტიანს კი ეს არ შეუძლია. ის უნდა ეცადოს, დღეში 5-6-ჯერ, ერთსა და იმავე დროს იკვებოს, თანაც ისე, რომ ზედმეტი არ მოუვიდეს. საკვები უნდა დაიღეჭოს ნელა და გულდასმით. ეს ხელს შეუწყობს მის ადვილად შეწოვას.
მენიუ უნდა იყოს მრავალფეროვანი, მაგრამ დაბალკალორიული. სასურველია, უმთავრესად მივირთვათ ხილი და ბოსტნეული, რომლებიც შეიცავენ არა მარტო ვიტამინებს, მინერალებს, არამედ მცენარეულ ბოჭკოებსაც.
ყველაზე მარგებელია კომბოსტო, სტაფილო, კიტრი, პომიდორი, ყაბაყი. მათი უმად ჭამაც შეიძლება და მოშუშვაც - თერმულად რაც უფრო ნაკლებად არის დამუშავებული საკვები, მით უფრო მეტად ინარჩუნებს ვიტამინებს.