ბანანი ადამიანს ენერგიით ავსებს. ამიტომ ის დიდი პოპულარობით სარგებლობს სპორტსმენებში. ამის გარდა ბანანი შეიცავს ენდორფინებს, რომლებსაც ბედნიერების ჰორმონებსაც ეძახიან. მაგრამ იცოდით, რომ ბანანის კანიც სასარგებლო ყოფილა?
ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ ბანანის კანს აღარასოდეს გადააგდებთ!
1. ის შეიძლება გამოიყენოთ, როგორც წყლის გამწმენდი. ბანანის ქერქი ეფექტურად შთანთქავს სპილენძსა და ტყვიას. ამიტომ ის კარგი ბუნებრივი საშუალებაა წყლის გასაფილტრად. უბრალოდ გააჩერეთ ის ცოტა ხნით წყალში.
2. ის არაჩვეულებრივია ოთახის მცენარეების ზრდისთვის. ცოტახნით ბანანის ქერქი მოათავსეთ წყალში, მიღებული ნარევი კი თქვენს ყვავილებს მიკროელემენტებითა და ენერგიით აავსებს.
3. ბანანის ქერქი წმენდს ვერცხლის ზედაპირსაც. ბლენდერში ის ცოტა რაოდენობის წყალთან ერთად მოათავსეთ. მიღებული მასით გაწმინდეთ დანები და ჩანგლები .
4. ბანანის ქერქი შეიცავს ნატურალურ ზეთსა და ფერმენტებს, რომლებიც მოგიხსნით დამწვრობის, ნაკბენის, ნაკაწრის, იარის ტკივილებს. ის ასევე ხელს უწყობს ჭრილობების შეხორცებას. უბრალოდ დაიდეთ ბანანის ქერქი პრობლემურ ადგილას და ცოტა ხნით გააჩერეთ.
5. აღმოჩნდა, რომ ბანანის ქერქი სასარგებლოა ფსორიაზის დროს. დაჭერით ის პატარა ნაწილებად და პრობლემურ ადგილას დაიდეთ, მალე შეამჩნევთ, ტკივილი როგორ შემცირდება.
6. ბანანის ქერქი ათეთრებს კბილებს. მასში არის უამრავი მინერალი: კალიუმი, კალციუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი. წაისვით მისი ნახეხი ორი წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი ჩვეულებრივი კბილის პასტით გაიხეხეთ.
7. ბანანის ქერქი გაგიწმენდთ საყვარელი ფეხსაცმლის ზედაპირსაც. დამერწმუნეთ, გაოცებული დარჩებით!
8. ბანანი კალიუმით მდიდარია, მაგრამ იცოდით, რომ მისი ქერქი უფრო მეტ კალიუმს შეიცავს? ეს კი გახდომაში დაგეხმარებათ. კალიუმი ხო ასწრაფებს მეტაბოლიზმს. ეს კი თავისთავად ნიშნავს, რომ ცხიმები იწვება. კანისგან გააკეთეთ პიურე და დაუმატეთ ვაშლი, დარიჩინი და ყინული.
9. იცოდით, რომ ბანანი ებრძვის კიბოსაც? ბანანის კანი უწყობს ხელს ორგანიზმში სისხლის ბევრი თეთრი უჯრედი გამოაჩინოს. შეგიძლიათ მოიმზადოთ ბანანის ქერქის პიურე ან ბანანის ჩაი. ის 10 წუთის განმავლობაში ადუღეთ. შემდეგ კი თაფლი დაამატეთ.
10. დავუბრუნდეთ სამზარეულოს. ქათმის ფილე წვნიანი და რბილი რომ დარჩეს, ბანანის ქერქი დაგეხმარებათ. უბრალოდ ღუმელში ფილესთან ერთად ისიც შედეთ,