იცოდით რომ ლიმონის კანი შეიცავს ათჯერ უფრო მეტ ვიტამინს, ვიდრე მისი წვენი? ის ძალიან სასარგებლოა როგორც ჯანმრთელობისთვის, ასევე ყოფა-ცხოვრებაშიც. ბოლო გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ ლიმონის კანი პროფილაქტიკური საშუალებაც კია კიბოს წინააღმდეგ.
ეს უნიკალური პროდუქტი გიხსნით უამრავი პრობლემისგან.
საკმარისია გარეცხილი ლიმონის მაცივარში 2 საათით შედგმა, შემდეგ კი სახეხზე გახეხვა. შეგიძლიათ არამხოლოდ ცედრას, არამედ გახეხილი რბილობის გამოყენებაც მისი კურკებიანად. ახალი ლიმონის გახეხვა ადვილი არ არის, რასაც მისი გაყინვა ძალიან შველის.
ლიმონი შეგიძლიათ დაუმატოთ უამრავ კერძს: ისინი გახდება უფრო პიკანტური და მათ შეეცვლებათ გემო და სუნი. სხვადასხვა სალათა, სოუსი, სუფი, თევზის კერძი, მხოლოდ გაგემრიელდება თუ დაუმატებთ ამ არომატულ სიმჟავეს.
ლიმონის ქერქს ასევე აქვს კიბოს უჯრედების ნეიტრალიზების ძალა და ორგანიზმიდან მავნე ტოქსიკური ნივთიერებების გამოყოფის თვისება. სწორედ ამიტომ იყენებენ ლიმონს ხშირად როგორც პროფილაქტიკურ საშუალებას.
როგორ უნდა გამოვიყენოთ ლიმონის ცედრა?
ლიმონის წვენი იდეალურად ასუფთავებს ნებისმიერ ზედაპირს და ასევე ათეთრებს სახის კანს, ხოლო ცედრა ახალისებს ჰაერს და აფრთხობს მწერებსაც.
ლიმონის ქერქის არამარტო გაყინვა, არამედ მისი გახმობაცაა შესაძლებელი. ძალიან კარგია საკვებში ლიმონის ფხვნილის დამატება, რომელიც ძალიან სასარგებლოა და მისი მიიღება შეგიძლიათ გამხმარი ცედრის დაფქვით. ასეთი ფხვნილი განსაკუთრებულ არომატს აძლევს ნამცხვრებს, შეიძლება მისი დამატება ფაფაშა, ჩაისა და ყავაში.
თუ ლიმონის ფხვნილს დაუმატებთ შაქარს, თქვენ მიიღებთ მართლაც შესანიშნავ ლიმონის შაქარს. ასეთი შაქარი შერეული წვრილად დაფქულ ცედრასთან, შთანთქავს ეთერზეთებს და შეუცვლელი გახდება თქვენთვის. მას სუნიც კი შთამბეჭდავი აქვს.