კივის გამოყენების გასაოცარი უპირატესობები ჯანმრთელობისა და სილამაზისთვის
კივი ის იშვიათი ხილია, რომელსაც ჯანმრთელობისთვის უამრავი სარგებელი მოაქვს. კივის სამშობლო ჩინეთია. კივი თითქმის მთელ მსოფლიოშია გავრცელებული, მათ შორის საქართველოშიც. კივი დიეტური და დაბალკალორიული პროდუქტია. С ვიტამინი კივში ოთხჯერ მეტია, ვიდრე ლიმონში.
კივი გემრიელი ხილია, რომელიც შეიცავს რამდენიმე იშვიათ საკვებ ნივთიერებას. ეს არის ანტიოქსიდანტების, C და E. ვიტამინების მდიდარი წყარო. ეს საკვები ნივთიერებები აუცილებელია ჯანმრთელი და ბრწყინვალე კანისთვის.
კივის სარგებელი კანისთვის
კივი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და საკვებ ბოჭკოებს. კივი მოქმედებს როგორც ბუნებრივი საფაღარათო საშუალება, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს ყველა ნარჩენისა და ტოქსინის მოცილებაში. ეს, თავის მხრივ, კანს უფრო ლამაზს ხდის. კივი შეიცავს დიდი რაოდენობით E ვიტამინს, რაც ხელს უწყობს კანის დარბილებასა და დატენიანებას. ვიტამინი ასევე ეხმარება უჯრედების რეგენერაციას, რაც თავის მხრივ კანს აახალგაზრდავებს. ნაყოფი C ვიტამინის მდიდარი წყაროა, რომელიც კოლაგენის ფორმირებაში ეხმარება. კოლაგენი ასწორებს კანს და ეხმარება მას გამოჯანმრთელებაში. ეს ასევე ხდის კანს რბილს, ელასტიურს და ტენიანს. კივი შეიცავს ომეგა -3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც იცავს კანს დარღვევების ფართო სპექტრისგან.
კივისა და ლიმონის წვენის ნარევი შეიძლება გამოიყენებოდეს როგორც სახის მკვებავი. წაისვით ეს ნარევი და გააჩერეთ 10-15 წუთი. ეს მკურნალობა შესანიშნავია ცხიმის წარმოქმნის შესამცირებლად.
მბზინავი კანისთვის მოამზადეთ ავოკადოს (1/2), კივის და თაფლის ნარევი (1 ჩაის კოვზი). შეურიეთ ეს ინგრედიენტები და წაისვით ნარევი კანზე. 10-15 წუთის შემდეგ ჩამოიბანეთ. კივი შეიცავს ამინომჟავებს, რომლებიც იცავს კანს მზის დაზიანებისგან. კივის შემადგენლობაში შემავალი ვიტამინები და საკვები ნივთიერებები ეხმარება კანს უჯრედების განახლებაში.
კივის უპირატესობები თმისთვის: კივი სავსეა მდიდარი მინერალებით, როგორიცაა თუთია, მაგნიუმი და ფოსფორი, რომლებიც აუმჯობესებენ თმის ზრდას და სისხლის მიმოქცევას. იგი ასევე შეიცავს C და E ვიტამინებს, რაც თმის ცვენის შემცირებაში დაგეხმარებათ. კივი მდიდარია სპილენძით. იგი ხელს უწყობს თმას ბუნებრივი ფერის შენარჩუნებაში. იგი ასევე იცავს თმას ნაადრევი გაჭაღარევისგან.
კივის გამოყენება ჯანმრთელობის: კივი შეიცავს C ვიტამინს, რომელიც ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს და იცავს ჩვენს სხეულს და კანს სხვადასხვა დაავადებებისგან. თავისუფალი რადიკალები ზრდის კიბოს რისკს და ასევე იწვევს დაბერების ნიშნებს. C ვიტამინი ანეიტრალებს ამ თავისუფალ რადიკალებს და უსარგებლოს ხდის მათ.
კოლაგენის წარმოება: C ვიტამინი იწვევს მეტი კოლაგენის წარმოქმნას. ეს კანს უფრო ელასტიურს ხდის.
პრე-ბიოტიკური თვისებები: კივი მოქმედებს როგორც პრებიოტიკი, რომელიც კვებავს სხეულს და ხელს უწყობს ადვილად შეწოვას.
წონის კონტროლი: კივი ასევე დაბალკალორიული ხილია და, შესაბამისად, ყველაზე შესაფერისია იმ ადამიანებისთვის, რომლებიც წონის დაკლების პროცესში არიან.