3-ინგრედიენტიანი მიქსტურა აუმჯობესებს მხედველობას და ახდენს ღვიძლის დეტოქსიკაციას

1245

3-ინგრედიენტიანი მიქსტურა აუმჯობესებს მხედველობას და ახდენს ღვიძლის დეტოქსიკაციას

წვენი არის მარტივი, მოსახერხებელი, ეკონომიური და იაფი გზა თქვენი ჯანმრთელობის გასაძლიერებლად. სანამ წვენის რეცეპტებში არეგულირებთ შაქრისა და კალორიების მიღებას, ბოსტნეულის წვენები ორგანიზმისთვის ფართო სარგებელს იძლევა.

ბევრ ადამიანს უჭირს ბოსტნეულის წვენების დალევა, რადგან ისინი ხშირად მწარეა, განსაკუთრებით თუ  მწვანეს იყენებთ. კარგი ამბავია, რომ არსებობს წვენების სხვადასხვა რეცეპტები ტკბილი ვარიანტებით, რომლებიც ნოყიერი და ჯანსაღია.

ერთი პოპულარული ვენესუელის წვენების ნაზავია, სახელწოდებით jugo tres en uno (3-დან 1 წვენი), გემრიელი ანთების საწინააღმდეგო ნაზავი ფორთოხლის, ჭარხლის და სტაფილოს წვენით.
რეცეპტი: Jugo Tres en Uno (ფორთოხლის, ჭარხლის და სტაფილოს წვენი)

შემადგენლობა:

4 ცალი ორგანული ფორთოხალი (ნებისმიერი ზომის)

1 ცალი ორგანული ჭარხალი (ნებისმიერი ზომის)

2 ცალი  ორგანული სტაფილო (ნებისმიერი ზომის)

ინსტრუქცია:

გარეცხეთ და გათალეთ ფორთოხალი, ჭარხალი და სტაფილო. დააბლენდერეთ სამივე ინგრედიენტი ერთად ან გამოწურეთ წვენი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ბუნებრივი დამატკბობელი. მიირთვით სასწრაფოდ!

ფორთოხლის, ჭარხლის და სტაფილოს ანთების საწინააღმდეგო სარგებელი

ფორთოხალი

ფორთოხალი მდიდარია B ვიტამინებით, ვიტამინი C, კალიუმი და ფლავონოიდები, ანტიოქსიდანტის სახეობა. ეს ანტიოქსიდანტები ამცირებენ ქრონიკულ ანთებას და ხელს უშლიან ქრონიკულ დაავადებებს, როგორიცაა დიაბეტი, კიბო, დემენცია, გულსისხლძარღვთა დაავადებები და ოსტეოპოროზი. C ვიტამინი, რომელიც ფორთოხალში გვხვდება, ასევე ბევრ სარგებელს გვთავაზობს, სისხლძარღვების გარსის შენარჩუნებისა და უჯრედების ჟანგვითი დაზიანების თავიდან ასაცილებლად, სისხლში ცხიმის დონის კონტროლამდე. საბოლოო ჯამში, B ჯგუფის ვიტამინები, როგორიცაა ფოლატი და თიამინი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და აკონტროლებს II ტიპის დიაბეტს.

ჭარხალი

ჭარხალი შეფუთულია თიამინებით, ანთების საწინააღმდეგო ანტიოქსიდანტებით, ნიტრატებით და მინერალებით, როგორიცაა მანგანუმი. ნაჩვენებია, რომ ჭარხლის წვენი ამცირებს ანთებას და ჟანგვით სტრესს სხეულში, ასევე აფერხებს ქრონიკულ დაავადებებს, როგორიცაა ათეროსკლეროზი და ჰიპერტენზია. ზემოხსენებული ნიტრატები ეფექტურია კოგნიტური გაუფასურების თავიდან ასაცილებლად, ხოლო მანგანუმი აუმჯობესებს თირკმლის ფუნქციონირებას და ეხმარება დიაბეტის მართვას სრულიად ბუნებრივი გზით.

სტაფილო

სტაფილო არის ჯანსაღი, ანთების საწინააღმდეგო ანტიოქსიდანტების, ვიტამინებისა და მინერალების დიდი წყარო, როგორიცაა კაროტინი, ვიტამინი A, რკინა, მაგნიუმი და კალიუმი.
ანთების საწინააღმდეგო პროცესებში მონაწილეობის გარდა, ვიტამინი A ასევე ხელს უწყობს მხედველობის გაუმჯობესებას, განსაკუთრებით ღამის მხედველობას ან ვიტამინის დეფიციტის მქონე ადამიანებს. იგი ასევე ხელს უშლის თვალის აშლილობას, როგორიცაა კატარაქტა და მაკულარული დეგენერაცია.
კაროტინები, ვიტამინი A და რეტინოინის მჟავა, სხეულის მიერ წარმოებული ვიტამინი A– ს შემადგენლობაში, ასევე შეუძლია თავიდან აიცილოს კანის კიბო, აღადგინოს კანის დაზიანება და გაზარდოს ჩვენი იმუნური სისტემა. ..საბოლოოდ, კალიუმი ამცირებს ოსტეოპოროზს, ანელებს თირკმელების დაავადების პროგრესირებას და ამცირებს გულსისხლძარღვთა დაავადებების რისკს.

ასე რომ, თუ თქვენს სახლში გაქვთ ფორთოხალი, ჭარხალი და სტაფილო, იმოქმედეთ ახლავე!  დალიეთ საკუთარი ხელით მომზადებული მკვებავი, მკვრივი და გემრიელი წვენი!

Facebook კომენტარები