რა არის უნიკალური ჰიმალაის მარილში? ეს თქვენ უნდა იცოდეთ!

651

რა არის უნიკალური ჰიმალაის მარილში? ეს თქვენ უნდა იცოდეთ!

ჰიმალაის მარილი –  შეიცავს 84 მინერალს, მათ შორის კალციუმს, კალიუმს და მაგნიუმს. ყოველდღიურ ცხოვრებაში მისი გამოყენების შედეგმა შთაბეჭდილება მოახდინა მეცნიერებზე. როგორ შეიძლება ჯანმრთელობის გაუმჯობესება თუკი ჰიმალაის სუფრის მარილით შეცვლით.

მეცნიერების მიერ დადგენილია ჰიმალაის მარილის უამრავი დადებითი თვისება, მათ შორის:

ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო ბუნებრივი იოდიზირება

ორგანიზმის წყლის დონის ბალანსი

უჯრედების PH ბალანსი

ფარისებრი ჯირკვლის სწორად ფუნქციონირების ხელშეწყობა

იმუნიტეტის გაძლიერება

წნევის ბალანსი

ფერმენტების რაოდენობის ზრდა, რაც უზრუნველყოფს მიღებული საკვების სასარგებლო

თვისებების უკეთეს ათვისებას.

რესპირატორული სისტემის გაუმჯობესება

ძილის ციკლის რეგულირება.

კუნთების კრუნჩხვების პროფილაქტიკა. ნაჩვენებია, რომ ჰიმალაის ვარდისფერი მარილის მიღება ხელს უწყობს ელექტროლიტების დამატებით დაკარგვას ვარჯიშის დროს. ამ პროდუქტის ერთი კვირის გამოყენების შემდეგ შეგიძლიათ იგრძნოთ განსხვავება – კუნთების სპაზმი აღარ შეგაწუხებთ.

დახმარება ჰიპერტენზიის სამკურნალოდ. როგორ ფიქრობთ, მარილის ჭარბი მიღება მხოლოდ ზრდის ჰიპერტენზიის რისკს? ჰიმალაის მარილის უნიკალური თვისება არტერიული წნევის შემცირების უნარია.

წყლის ბალანსი. ჰიმალაის ვარდისფერი მარილი ინარჩუნებს წყლის ბალანსს სხეულში, რაც აუცილებელია კუნთების, ნერვებისა და ქსოვილების მუშაობისთვის. სხეულში მარილის რაოდენობა გავლენას ახდენს სითხის მიღების სიჩქარეზე, ეს ხელს უშლის ელექტეოლიტების დაკარგვას.

გამწმენდი, შარდმდენი და საფაღარათო თვისებები პრაქტიკაში დადასტურებულია. დოზირებული რაოდენობით (არა უმეტეს კოვზი დღეში), მინერალი მითითებულია დასუსტებული იმუნიტეტისთვის. ის ორგანიზმიდან გამოაქვს მძიმე მეტალები, ტოქსინები და ტოქსინები. დადებითად მოქმედებს გულის მდგომარეობაზე. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ამშვიდებს კუნთოვან ქსოვილს და ნერვულ სისტემას.

აუმჯობესებს ტვინის ფუნქციონირებას. ვარდისფერი ჰიმალაის მარილი სწრაფად შეიწოვება სისხლში, ეს ეხმარება ორგანიზმს ელექტროლიტების დაბალანსებაში და ეხმარება გონებას ძალების მოკრებაში.

ჰიმალაის მარილი ძალიან კარგია სწორი კვების/დიეტის დროს, რადგან ჩვეულებრივი მარილისგან განსხვავებით, ორგანიზმს მხოლოდ კარგი მინერალებით აჯერებს და ხელს არ უწყობს არასასურველი ნივთიერებების ორგანიზმში დაგროვებას. რაც მთავარია, გემო იგივე აქვს, რაც ჩვეულებრივ მარილს. ასე რომ, შეგიძლიათ თამამად გამოიყენოთ კულინარიაში.

Facebook კომენტარები