5 სასარგებლო ტუტე პროდუქტი, რომელთა ყოველდღიურად მიღება დაგეხმარებათ რიგი დაავადებების განკურნებაში. 

751

5 სასარგებლო პროდუქტი, რომელთა ყოველდღიურად მიღება დაგეხმარებათ რიგი დაავადებების განკურნებაში. 

Მჟავე ფორმირების საკვებს მოიცავს რძის პროდუქტები, ყავა, ხორცი, პარკოსნები, სოდა, შემწვარი საკვები, ჩირი, კონსერვები, თევზი და თეთრი ფქვილი. მედიკამენტები, დამატკბობლები, სტრესი ასევე იწვევს მჟავიანობას.

არსებობს რამდენიმე საკვები, რომელთა დამატება შეგიძლიათ კვების რაციონში, მათი მეშვეობით გამორიცხავთ მჟავიანობას თქვენი სხეულიდან. თავს ბევრად უკეთ, ენერგიულად და ნაკლებად სტრესულად იგრძნობთ.

ტოპ 5 ტუტე საკვები, რომელიც უნდა მიირთვათ ყოველდღე, რათა ორგანიზმის ძლოერი იყოს მრავალი დაავადების მიმართ:

1. ლიმონი
მიუხედავად იმისა, რომ ლიმონს მჟავე გემო აქვს, საჭმლის მომნელებელი პროცესის საშუალებით ისინი გარდაიქმნება ტუტე ნივთიერებად, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს. სინამდვილეში, ლიმონი ყველაზე ტუტე საკვებია, ამიტომ წყალში ლიმონის წვენის ან რამდენიმე ლიმონის ნაჭრის დამატება კარგი იდეაა.

2. სატაცური, იგივე ასპარაგუსი
გარდა ლიმონისა, სატაცური ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ტუტე საკვებია. მას აქვს pH 8.5, რაც მას შესანიშნავია ნებისმიერ კერძი.  ის ამარაგებს სხეულს ვიტამინებით, მინერალებით, წყლით, ბოჭკოთი და დაბერების საწინააღმდეგო თვისებებით.

3. კაიენის წიწაკა
კაიენის წიწაკა არის ანტიბაქტერიული საშუალება, რომელიც ორგანიზმს სთავაზობს ტუტეს დოზას. მას აქვს pH 8.5 და ცნობილია თავისი ტვინის მუშაობის გაუმჯობესების, არტერიული წნევის შემცირების, დეტოქსიკაციის და სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესების უნარით.

4. ავოკადო
გემრიელი ავოკადოს pH 8.0-ია, ამიტომ გასაკვირი არ არის, რომ ის ტუტეა და მთელ სხეულს აჯანსაღებს. მათ შეუძლიათ განეიტრალება სხვა მჟავე საკვების განეირალება და ცნობილია, რომ ხელს უშლის ოსტეოპოროზს, აუმჯობესებს გულის ჯანმრთელობას,  საჭმლის მონელებას, ხელს უწყობენ დეტოქსის პროცესს და მრავალი სხვა. ის საკმარისად გემრიელია, რომ დაამატოთ სალათებში და ან უბრალოდ მიირთვათ.

5. ნიორი

იგი არა მხოლოდ გემრიელ გემოს აძლევს ნებისმიერ საკვებს, არამედ ანეიტრალებს საკვების მჟავიანობას, როგორიცაა ყველი, კვერცხი, თევზი და ხორცი.  ნიორი და მწვანე ბოსტნეული მნიშვნელოვანი კომბინაციაა, რომელიც ორგანიზმს აწვდის ტუტეს, საკვებ ნივთიერებებს და ბოჭკოს.

სხვა საკვები ორგანიზმის ალკალიზაციისთვის:

ხილის წვენი
ყველა ბოსტნეულის წვენი
ყველა მცენარეული ჩაი
ყველაზე მეტად სანელებლები
ვანილის ექსტრაქტი
ლუდის საფუარი
თითქმის ყველა ხილი, გარდა მოცვი,  ქლიავი.
თითქმის ყველა ბოსტნეული
ახალი უმარილო კარაქი
ისეთი მარცვლეული, როგორიცაა სელი, ფეტვი,  და ამარანტი.

Facebook კომენტარები