Ნუ გადააგდებთ სიმინდის აბრეშუმს! ეს ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა

2262

Ნუ გადააგდებთ სიმინდის აბრეშუმს! ეს ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა.

სიმინდის თითოეულ ნაყოფზე არის “თმა” – სიმინდის აბრეშუმი, რომელიც მდიდარია ცილებით და ნახშირწყლებით, ასევე სხვა მრავალი სასარგებლო ნივთიერებით, როგორიცაა კალციუმი და მაგნიუმი. ალბათ გაინტერესებთ როგორ გამოიყენოთ ისინი? ყველაფერი ძალიან მარტივია – ჩაის მომზადება.

Სიმინდის აბრეშუმის გამოყენება შესაძლებელია სუფთა, გამხმარ მდგომარეობაში. ნებისმიერი ფორმით, მას აქვს ბევრი სასარგებლო თვისება:

ანთების შემცირება

ქრონიკული ანთება ხშირად არის სერიოზული დაავადებების მიზეზი, როგორიცაა დიაბეტი ან გულსისხლძარღვთა პრობლემები. მაგნიუმის წყალობით, რომელითაც მდიდარია სიმინდის აბრეშუმი, შეუძლია დაარეგულიროს ნებისმიერი ანთებითი რეაქცია, მთლიანად შეაჩეროს მათი მოქმედება.

სისხლში შაქრის დონის შემცირება

ეს ჩაი ძალიან სასარგებლო იქნება მათთვის, ვისაც დიაბეტი აწუხებს.
ოქსიდაციური დაზიანების პრევენცია. ანტიოქსიდანტები, რომლებიც შეიცავს ბოჭკოებს, იცავს სხეულის უჯრედებს თავისუფალი რადიკალების უარყოფითი ზემოქმედებისგან. ეს ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან ჟანგვითი სტრესი არის კიბოს და გულის დაავადებების ძირითადი მიზეზი

ჯანმრთელი გული

მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ ფლავონოიდები ხელს უშლიან ათეროსკლეროზს, რაც ნიშნავს, რომ სისხლძარღვების ჯანმრთელობისთვის რეგულარულად უნდა მიირთვათ ამ ნაერთებით მდიდარი საკვები.

Არტერიული წნევის დაწევა

სტიგმების შარდმდენი მოქმედება გამორიცხავს ჭარბი სითხის მიღებას, რაც ხელს უწყობს არტერიული წნევის ნორმალიზებას მომატებული დონის შემთხვევაში.

გასახდომი

სიმინდის ბოჭკოვანი ჩაი, ჭამის შემდეგ აგრძელებს სისავსის შეგრძნებას, აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას და ხელს უწყობს ნარჩენების და ტოქსინების აღმოფხვრას.

სიმინდის აბრეშუმის  ჩაის რეცეპტი:

Დაამატეთ ერთი მუჭა ჭიქა მდუღარე წყალში.

გააჩერეთ სასმელი რამდენიმე წუთის განმავლობაში. ოდნავ რომ შეგრილდება შემდეგ გაწურეთ.

გემოს გასაუმჯობესებლად შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ლიმონის წვენი ან თაფლი.

Facebook კომენტარები